En sağlıklı etin pastırma olduğunu belirten Prof.Dr.Canan Karatay, pastırmanın çiğ olarak da tüketilebileceğini savunan sözleriyle şaşırttı. Köy yumurtası ile pişirerek tüketilen pastırmanın insan sağlığı için çok faydalı olduğundan söz eden Karatay, tercih edilecek pastırma ve sucuğun hiçbir kimyasal madde içermemesi gerektiğinin de altını çizdi.
‘’Amerikan Kalp Derneği, 2 yaşına kadar olan çocuklara şeker verilmeyeceğini söylüyor. 2 yaşından küçük çocuklara şeker verdiğiniz zaman ileride kalp hastası oluyorlar. Dünya Sağlık Örgütü de şekere karşı çok büyük savaş açtı. Yediğimiz, içtiğimiz bütün şekerler kan şekerimizi yükseltiyor. Bu yükselirken vücudumuzun her hücresi için toksit olduğunu gördük. Vücudumuz sizden, benden akıllıdır. Organizma kendini korur. 'O ilacı aldığımda hastalanmayacağım' demek hikaye. İlaçlar bizi hiçbir hastalıktan korumaz. Vücuda fırsat verirsek o kendini korur"