03.09.2019 - 17:42 | Son Güncellenme:
Sıcak ortamlar varisli damarların daha da genişlemesine, damar içi kan akımının yavaşlamasına bu nedenle de pıhtı oluşumuna sebep olur. Sıcak havalarda, nefes ve deri yoluyla ciddi bir şekilde su kaybı yaşanır. Su kayıpları özellikle, sıcak ve nemli bölgelerde kanın koyulaşmasına aynı zamanda pıhtıya daha çabuk dönüşmesine yol açar.
Genellikle yaz aylarında beyne pıhtı atması, kalp damarlarında pıhtı oluşumu, bacak toplardamarlarında pıhtı gelişimi gibi hastalıklar fazlaca görülür. Tüm bu rahatsızlıklar felç, kalp krizi, akciğere pıhtı atması ve bacağın pıhtılı şişmesi gibi çok ciddi sonuçlara yol açabilir.
Ancak artık ileri tıbbi teknoloji ile bu hastalıkların tedavileri eskisi gibi zor ve riskli değil. Ameliyatsız tekniklerle varis ve damar tıkanıklığında kesi yapmadan, hastalarda ağrı sızı oluşturmadan, anesteziye dahi gerek kalmadan 10 – 15 dakikada tedavi yapılabiliyor.
Peki, damarda oluşan varis ve benzeri hastalıklar nasıl tedavi edilir? Tabii tedavi süreci başlamadan önce hastanın ayrıntılı bir şekilde analiz edilmesi gerekiyor.
Analizler yapıldıktan sonra öncelikle hastalara renkli doppler ultrasonografi ile inceleme yapılmalı, tespit edilen toplardamar genişleme veya geri kaçak damar tıkanması noktalarına ameliyatsız tekniklerle işlem uygulanmalı.
Kalp ve varis hastalarının yüzmesinde herhangi bir sakınca yok. Özellikle kalp ve varis hastaları sabah 10'a veya saat 4'den sonra yani güneş ışınlarının zayıfladığı saatlerde denize veya havuza girebilir.