07.03.2024 - 16:55 | Son Güncellenme:
Bulaşıkları elde yıkamaya başlamadan önce, kirli bulaşıklardaki fazla gıdanın kazınması gerekiyor. Bunu yapmamak, lavabonun yiyecek ve kirle dolu olmasına yol açabilir. Ayrıca lavabodaki fazla yiyecek tesisatınızı tıkayabilir ve istenmeyen sorunlara yol açabilir.
Lavaboyu veya büyük bir bulaşık yıkama leğenini sıcak suyla doldurun ve ardından bulaşık sabunundan birkaç damla ekleyin.
Lavabonuz sıcak sabunlu suyla dolduktan sonra tencere ve tavalarınızı sıcak suyun içine bırakın. Yaklaşık 20-30 dakika sonra yiyecekler gevşeyecek ve tencerenizdeki kiri bir spatula yardımı ile kazıyın ya da kağıt havluyla silin. Tencere ve tavalarınız temizlendikten sonra kirli suyu boşaltın.
Daha önce olduğu gibi sıcak su ve tercih ettiğiniz bulaşık sabunundan tekrar ekleyin. Bulaşıkları süngerle yıkayın, tatlı suyla durulayın ve havluyla kurulayın.
Bu işlem esnasında eğer bulaşık suyunuz rengi solmuş veya yağlı görünürse, soğursa veya tüm köpüklerini kaybederse, suyu boşaltın ve taze sıcak sabunlu suyla yeniden doldurun.
Her ürünü nazikçe fırçalamak için bir sünger veya bulaşık bezi kullanın ve inatçı kalıntıların bulunduğu bölgelere daha fazla dikkat edin. Çizilmeleri ve hasarları önlemek için hassas yüzeylerde tel veya aşındırıcı yapıya sahip sünger kullanmaktan kaçının.
Bulaşıkları bakteri barındırabilecek durgun suda bekletmek yerine temiz, akan suda duruladığınızdan emin olun.
Bulaşıklarınızı, tencere ve tavalarınızı temiz, emici bir bulaşık havlusu ile yavaşça silin veya açık havada kurumaya bırakın. Bu aşamada bakterilerin yayılmasını önlemek için bulaşık kurulama havlularının düzenli olarak yıkandığından ve kurutma matınızın temiz olduğundan emin olun.