Limon tuzu ve şekeri eklemeyi ihmal etmeyin. Kavanozu güzelce kapatın. İstediğiniz kadar turşuyu bu şekilde hazırlayın. Ve turşu kavanozlarını boş bulaşık makinesine yerleştirin.
Bulaşık makinenizi hiçbir deterjan vs. kullanmadan çalıştırın. En kısa sürede turşuların istediğiniz kıvama gelmesini istiyorsanız makineyi en uzun ve sıcak programda çalıştırın.
Yıkama tamamlandığında kavanozları hemen çıkarmayın, makine içinde oda sıcaklığına denk gelinceye kadar bekleyin. Ardında dilerseniz hemen dilerseniz buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Ancak dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Lahanada bulunan sülfürden dolayı bu yöntemle lahana turşusu yapmayın. Daha çok biber, salatalık, domates vb. sebzeleri tercih edin.
Kavanoz kapaklarını güzelce kapattığınızdan ve içine su girmediğinden emin olun. Ayrıca turşuları doğrayarak kavanozlara yerleştirmeniz turşu tadı ve kıvamını daha iyi yakalamanıza yardımcı olacaktır.