Bahsedeceğimiz yöntem biraz şaşırtıcı gibi görülse de aslında oldukça yaygın. Bulaşık makinesinde bir günde turşu yapabilirsiniz. Üstelik bu yöntem sayesinde turşunuzun günlerce beklemesine de gerek yok. Peki bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır?
Bulaşık makinesinde turşu yapmak için yapmanız gereken şey aslında evde turşu yapmakla aynı. Önce ne turşusu yapmak istediğinize karar verin.
1 kiloluk kavanozlar için ihtiyacınız olan malzemeler, Yarım kilodan biraz fazla sebze (Salatalık, biber, domates gibi turşusunu kurmak istediğiniz bir sebzeyi seçin (lahana hariç), 1 çay bardağı sirke (üzüm ya da elma olabilir)2 yemek kaşığı salamura tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker, 5-6 diş sarımsak, 2 su bardağı kadar su (kavanozun ağzına kadar dolduracağınız temiz içme suyu).
Kullanacağınız malzemeleri güzelce yıkayıp temizleyin. Turşu kavanozunun içine sarımsakları ekleyin. Sıvı malzemeleri ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra sebzelerin üzerine ekleyin.
Limon tuzu ve şekeri eklemeyi ihmal etmeyin. Kavanozu güzelce kapatın. İstediğiniz kadar turşuyu bu şekilde hazırlayın. Ve turşu kavanozlarını boş bulaşık makinesine yerleştirin.
Bulaşık makinenizi hiçbir deterjan vs. kullanmadan çalıştırın. En kısa sürede turşuların istediğiniz kıvama gelmesini istiyorsanız makineyi en uzun ve sıcak programda çalıştırın.
Yıkama tamamlandığında kavanozları hemen çıkarmayın, makine içinde oda sıcaklığına denk gelinceye kadar bekleyin. Ardında dilerseniz hemen dilerseniz buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Ancak dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Lahanada bulunan sülfürden dolayı bu yöntemle lahana turşusu yapmayın. Daha çok biber, salatalık, domates vb. sebzeleri tercih edin.
Kavanoz kapaklarını güzelce kapattığınızdan ve içine su girmediğinden emin olun. Ayrıca turşuları doğrayarak kavanozlara yerleştirmeniz turşu tadı ve kıvamını daha iyi yakalamanıza yardımcı olacaktır.