Bu sorunun cevabı aslında damak zevkinize bağlıdır. Bunun nedeni ise kavrulmuş salça ile kavrulmamış salça arasındaki farklardır. İki seçenekten birini uyguladığınızda tatlar değişecektir. Ancak kısırın salçası birçok tarifte kavrulmadan eklenmektedir.
Kısır görüntüsünde daha koyu bir renk ve ekşi bir tat isteyen kişiler kavurma yöntemini tercih eder. Salçayı kavurmak istiyorsanız yapılması gerekenler oldukça basit. Bunun için sadece zamanlamaya dikkat etmeniz gerekli.
Bulguru ıslatıp şişmeye bıraktıktan sonra, soğanı kavurun. Ardından salça ekleyerek sosu hazırlayın. Kavrulmuş salçayı sıcak kısıra ilave edip yoğurabilirsiniz. Ekşiliğini artırmak için limon suyunun yanı sıra nar ekşisi ekleyin. Böylece daha aromatik bir tat ve koyu bir görüntü elde etmiş olacaksınız.
Kısırın iki versiyonu lezzetli olsa da kavrulmuş kısırın tadı çok daha farklı oluyor. Ancak pratik ve hafif bir lezzet isteyenler için salçayı kavurmadan eklemek daha doğrudur. Buradaki en önemli püf nokta, tarifte iki farklı salça kullanmaktır.
Özellikle domates ve biber salçasını karıştırarak kullanırsanız çok daha lezzetli bir kısır elde etmiş olursunuz. Yöreden yöreye farklılık gösteren kısırın içerisine genellikle kıvırcık, taze soğan, nane, maydanoz ve dereotu eklenir. Akdeniz şehirlerinde kavrulmuş salça yaygındır.