Tükürük Artırıcılar: Sert Meyveler
Elma, armut, havuç, salatalık gibi sert yapıdaki çiğ meyve ve sebzeler yüksek oranda su içermekte ve içerdikleri su tükürük bezlerini uyararak daha fazla tükürük salınımı sağlamaktadır.Tükürük akışının artmasıyla, ağız içerisinde biriken yiyecek artıklarının uzaklaşması kolaylaşmaktadır. Ayrıca sert yapıda olmaları sebebiyle, dişlerin mekanik olarak temizlenmesine de yardımcı olmaktadırlar. Çiğneme refleksi henüz tam gelişmemiş küçük bebeklerin meyve ve sebze alımını kolaylaştırmak için, ufak parçalara ayırarak yoğurt ile tüketmelerini sağlamak yardımcı olacaktır.Diğer meyvelere göre daha yüksek oranda C vitamini içeren kivi ise diş eti sağlığının korunmasında önem taşımaktadır.