Zencefilin antibakteriyel etkisi yapılan çalışmalarda kanıtlandığını dile getiren Gamze Kalelioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Zencefilin kullanım dozu artıkça antimikrobiyal etkisinin arttığı, bu yüzden geleneksel olarak da balla beraber soğuk algınlığı ve grip tedavisinde de kullanımı öneriliyor.
Yapılan diğer çalışmalarda zencefilin plazma ve LDL kolesterol seviyesini önemli ölçüde düşürdüğü, osteroartiritli (kireçlenme) dizlerdeki ağrıyı önemli ölçüde azalttığı görülmüştür. Anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip olması sebebiyle eklem iltihabı ve kas iskelet bozukluklarında olumlu etki gösteriyor. Safra taşı olan ya da hemoraj (kanama) riski olan hastaların doktor kontrolünde kullanması gerekli.
Ayrıca yapılan birçok çalışmada günlük 2-4 gram zencefil kullanımının egzersizlere bağlı kas ağrılarını giderebileceği ve kas kaybını önleyebileceği kanıtlanmıştır. Çok yüksek dozlarda kullanıldığı zaman dermatitise ve kalp ritminde bozukluklara sebep olduğu ancak normal dozlarda kullanıldığın da ciddi bir yan etkisi olmadığı, mide ekşimesi ve ishal gibi yan etkilere sebep olabileceği ifade ediliyor. Günlük önerilen zencefil tüketim miktarı ise 1-2 gram/gün toz haline getirilmiş zencefil olarak belirlenmiştir. Zencefil çayı için ise günlük 2 fincan tüketilmesi uygundur."