Seymen, “Yılda 3 seferden fazla tekrarlayan, daima ilaç kullanımına ihtiyaç duyulan kronik enfeksiyonlarda ve çok büyük bademcikler nedeniyle yaşanan nefes alma zorluğu, ağzı açık uyuma, horlama, büyüme-gelişme geriliği gibi durumlarda hekiminiz bademciklerin cerrahi yöntemler ile alınmasına karar verebilir. Bu yönteme 'tonsillektomi cerrahi' ismi verilir.
Bademcik ameliyatları Türkiye’de ve dünyada çok sık yapılan, sonuçları oldukça olumlu olan ameliyatlardır. Hastanın genel anestezi almasına engel olan bir durum olmadığı takdirde hastanın uyutularak ameliyat edilmesi son derece konforludur. Bu ameliyat genellikle 30 dakika ila 1 saat kadar sürer" diye konuştu.
Prof.Dr. Ozan Seymen Sezen, “Birçok kişi savunma sisteminin önemli bir parçası olan bademciklerinin alınması durumunda vücudunun savunmasız kalıp kalmayacağı konusunda endişe duyulur.
Ancak altını önemle çizmek gerekir ki vücudumuzu savunmakla görevli olan tek organımız kesinlikle bademciklerimiz değil. Bademciklerin ameliyat ile alınması durumunda, vücudu koruma görevini dil kökü bademcikleri ve boğazımızın arka duvarındaki yapılar üstlenir" dedi.