“Ayvanın yaprağı, kabuğu ve çekirdekleri meyvesi kadar faydalıdır. Ayvanın yaprakları ve kabuğu kurutulup çay olarak tüketilebilir. Çekirdekleri de 10 dakika kadar sıcak suda demlenerek içilebilir. Demleme usulü yapılan ayva çayları metabolizmanın hızlanmasında etkili olur.Şekersiz içilmesi tavsiye edilir; ancak bir çay kaşığı bal ile tatlandırılabilir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra yoğun C vitamini ile kış aylarında soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.”
“Yılbaşı gecesi yemeği fazla kaçıran ve yağlanan vücudu toparlamak isteyenler ayva detoksunu yapabilirler. Bir ayvayı rendelenip 2-3 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. Üzerine yarım limon sıkın ve öğün yerine tüketin.Sabah 2 yumurta + 2 dilim peynir ve yeşilliklerle yapacağınız bir kahvaltı, öğle bir tabak sebze yemeği, ara öğün olarak bir avuç kuruyemiş sonrası akşam ayva detoksunu uygulayabilirsiniz.