25.10.2024 - 13:40 | Son Güncellenme:
Sonbahar atıştırmalıkları söz konusu olduğunda, kabak çekirdekleri hem besleyici hem de lezzetlidir.
Kabak çekirdeklerini hem marketten alabilirsiniz ancak kendi kabak çekirdeğinizi kendiniz de yapabilirsiniz.
Bunun için bal kabağına ihtiyacınız var. Bak kabağının içinde bulunan çekirdekler adı üzerinde kabak çekirdeğidir. Peki kabak çekirdeği nasıl yenir?
Kabak çekirdeğini kabuklu veya kabuksuz olarak yeme seçeneğiniz var. Her iki tür de çok yönlü olduğundan, denemeye değer. Çiğ olarak da yenebilen kabak çekirdeklerini kavurmak fındıksı lezzetini o kadar artırır ki mutlaka bu şekliyle de denemelisiniz.
Ayrıca, çiğ kabak çekirdeklerinin fitik asit içerdiğini ve bu nedenle bazıları için sindiriminin zor olduğunu unutmayın. Yemeden önce çekirdekleri kavurmak fitik asit seviyesini azaltarak onları sindirime biraz daha uygun hale getirecektir.
Kabak çekirdeklerini bütün olarak yemenin en kolay yolu, önceden ısıtılmış fırında 350 derecede yaklaşık 10 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar kavurmaktır.
Fırına attığınız kabak çekirdeklerinizin üzerine biraz tuz ekleyerek de daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Son olarak beslenme uzmanlarına göre eğer çekirdek yemeyi seviyorsanız ay çekirdeğinin kabak çekirdeğinden daha zararlı olduğunu unutmayın. İki çekirdek arasında mutlaka kabak çekirdeğini tercih edin.