Haşlanmış yumurtaları plastik bir torba veya benzeri bir şey yerine hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayın, çünkü torba oksijen aldığında nemlenebilir.
Haşlanmış yumurtaları buzdolabında nerede sakladığınız önemlidir, en tutarlı sıcaklığa sahip olan orta rafı tercih edin.
Gelelim haşlanmış yumurtaların dondurulup dondurulmayacağına. İster inanın ister inanmayın dondurulmuş haşlanmış yumurtalar birçok farklı garnitür ve soslarda kullanılabilir.
Ancak haşlanmış yumurtaları dondurmanın sıkıntısı, beyazlarının iyi dayanmamasıdır; lastik gibi olurlar ve aşırı nem salarak sulu hale getirirler.
Haşlanmış yumurta sarılarını dondurmak için, onları beyazlarından ayırın ve hava geçirmez bir kaba koyun. Daha sonra salataların üzerine rendelemek veya bir sosa veya salata sosuna eklemek için kullanın.
Yumurtada meydana gelen renk bozulması yumurtanın artık yenmeyecek durumda olduğunun işareti olabilir.
Sarısı etrafındaki yeşilimsi gri halka zararsız olsa da, herhangi bir garip nokta veya soluk renkli parlaklık yumurtalarınızın bozulduğunun habercisidir. Böyle bir durumda yumurtayı tüketmemelisiniz.