Elma suyunu ananasların üzerine ekleyin ve şekeri üzerine dökün. Ananaslar şekeri çeksin diye 7-10 dakika kadar daha kaynatın. Yağı da bu aşamada ekleyin. Böylece ilerde oluşabilecek küfü ve köpüğü engellemiş olursunuz. Kapaklar kapatılmadan son 5 dakika içinde de limontuzu koyup kapatın.
Reçelinizin bozulmaması için limontuzu ekleyerek, son aşamada hem ekşiliği ayarlıyor hem de raf ömrünü artırmış oluyorsunuz. Ek olarak limontuzu reçelin katılaşmasını ve daha kıvamlı olmasını sağlıyor. Elma ise reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlıyor. Ek olarak henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar.