30.12.2023 - 14:20 | Son Güncellenme:
Günümüzde kullanımı popüler hale gelen airfryer, birçok yemeği yaparken hayatı kolaylaştıran ürünlerden biri. Daha az yağ kullanarak yiyecekleri kızartmaya, pişirmeye yarayan bu ev aletinde kestane kebabı da harika oluyor.
Airfryer'da kestane kebabı yapmak oldukça pratik ve kolay. Hem sağlığa faydalı hem de yemek yapma derdiyle uğraşmayacağınız bir tarif. İşte detaylar.
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Kestane
Öncelikle soğan ve sarımsakları ince ince doğrayarak işleme başlayın. Kuşbaşı eti bir kaseye alarak üzerine doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyin.
Ardından salça, biber salçası, kimyon, karabiber, pul biber ve tuz ekleyin. İsteğe bağlı olarak zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Kestane kebabının çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Eklediğiniz malzemeleri karıştırın.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirin. Bu sayede baharatlar ve et birbiriyle harmanlanacaktır. Dinlendirme süresi ise en az 30 dakika olmalıdır. Ardından airfryer işlemine geçebilirsiniz.
Airfryer'ın sepetine yağlı kağıt koyun ve et karışımını üzerine yerleştirin. Kestaneleri de etle birlikte sepete ekleyin. Airfryer'ı 180 dereceye ayarlayıp 20-25 dakika boyunca kebapları pişirin. Aralıklı olarak karıştırabilirsiniz.
Etlerin üstü iyice kızarana kadar pişirmeye devam edebilirsiniz. Airfryer'ı kapattıktan sonra servis yapmaya hazır olacaktır. Geleneksel yöntemlere kıyasla daha hızlı ve sağlıklı bir yöntem kullanmış olacaksınız.