Eğer kapılarınız çok kirli değilse ve sadece hafif bir toz varsa, yumuşak bir bez veya mikrofiber toz bezi ile her gün toz almak yeterli olur. Kapıyı kuru bir bezle hafifçe silin. Ahşabın matlaşmasını önlemiş olacaksınız. 1 su bardağı ılık suya 2 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyerek doğal bir temizlik spreyi yapabilirsiniz. Bezi hafifçe nemlendirerek kapıyı silin.
Eğer kapılarınızda yağlı lekeler veya parmak izleri varsa, daha iyi bir temizleme yöntemini tercih edebilirsiniz. Ilık suya birkaç damla bulaşık deterjanı veya ahşap temizleyici ekleyin. Ardından mikrofiber bezi suya batırıp iyice sıkın. Kapıyı nazikçe silin ve ardından kuru bir bezle kurulayın.
Sirke temizlerken, zeytinyağı da ahşabı besler ve parlatır. Bu yöntem özellikle cilalı veya vernikli ahşap kapılar için mükemmeldir. 1 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını sprey şişesine koyun. Çalkaladıktan sonra beze sıkarak kullanabilirsiniz.
Temizlenen kapıların yeniden ilk günkü gibi parlak görünmesini sağlamak için zeytinyağı ve limon karışımından da faydalanabilirsiniz. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı limon suyunu beze sürüp kapınızı silebilirsiniz.
Eğer kapılarınızın eskiyen cilasını yenilemek istiyorsanız, doğal balmumu cilası sürebilirsiniz. Ahşabın yüzeyinde koruyucu bir katman oluşturarak uzun süre parlak kalmasını sağlar. Ancak kapıların yıpranmasını önlemek ve uzun ömürlü hale getirmek istiyorsanız bazı detaylara daha dikkatli davranmalısınız.
Uzun süre güneşte kalan kapılar zamanla solar ve rengi değişir. Kapının yüzeyini düzenli olarak tozdan arındırın. Ayrıca su ve kimyasal temizleyici sürmemelisiniz. Ahşap kapıların yapısını tamamen bozabilirsiniz. Kapıları belli aralıklarla doğal yağlarla besleyin.