Kızartılmış sarımsak üzerinde yapılan bir araştırmada ise koku giderici etkilere tekrar rastlandığı belirtiliyor. Uzmanlara göre kızartılmış sarımsak tüketmek diğer alternatiflerden daha az kokuya neden olan bir durum.
Tüketilen aromalı yoğurtların yanı sıra kokuyu gidermek için tam yağlı ve sade yoğurtların tüketilmesi öneriliyor. Kokuyu etkili bir şekilde gidermesi için ise sarımsak yedikten bir süre sonra tüketilmesi gerektiği söyleniyor.
Yapılan farklı araştırmalarda bazı besinlerin sarımsak kokusunu bastırdığı belirtiliyor. Maydanoz, kendine özgü bir aromaya sahiptir ve taze yaprakları çiğnendiğinde veya yemeklere eklediğinizde ağız kokusunu giderebilir. İçerdiği klorofil pigmenti, ağızdaki kötü kokuları nötralize edebilir.
Bol sarımsaklı bir yemek tükettikten sonra nefes kokusundan kurtulmak için elma tüketmeyi deneyebilirsiniz. Elma, doğal olarak tatlı bir meyve olup, ağzınızı tazeleyebilir ve hoş bir tat bırakabilir. Elma çiğnemek, meyve lifleri sayesinde dişlerinizi temizleyebilir.
Maydanozda bulunan klorofil ıspanakta da mevcuttur. Bu da ağız kokusunu gidermek için etkili olabileceğini gösteriyor. Tercihe bağlı olarak ıspanak veya maydanoz gibi yeşillikleri tüketerek sarımsak kokusunu arındırabilirsiniz.