NASIL ÇALIŞIYOR?
Emel Terzioğlu Arslan, “Açlığı taklit eden bu model, vücudun enerji kaynaklarını ve hücresel süreçlerini optimize eder. FMD genellikle 3-6 ayda bir uygulanabilir. Bir diyetisyen gözetiminde, vücut ve sağlık durumu göz önünde bulundurularak uygun sıklık belirlenmelidir. FMD sonrasında ise normal beslenme düzenine dönülmelidir. Ancak bu geçiş süreci, ani bir kalori artışından kaçınılarak dikkatli yapılmalıdır” diye konuştu.
KALORİ KISITLAMASI: FMD, genellikle 5 gün süren düşük kalorili bir beslenme planına dayanır. İlk gün yaklaşık 1000-1200 kalori, sonraki günler ise 700-800 kalori alınır.
YÜKSEK YAĞ, DÜŞÜK PROTEİN VE KARBONHİDRAT: Diyet, genellikle bitki bazlı, sağlıklı yağlar açısından zengin ve düşük karbonhidratlı besinlerle yapılır. Lif açısından zengin sebzeler, zeytinyağı, kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler ve sınırlı miktarda protein içerir. Bu beslenme biçimi, vücudu açlık moduna sokar ve yağ depolarını kullanmaya teşvik eder.