2014 yılında yapılan bir araştırmada ise acai üzümünün kalp hipertrofisi, fibroz ve kalp fonksiyon bozukluğu gibi kalp ile ilişkili hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlara katkısının olduğunu ortaya çıkardı.
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda; acai üzümünün iyi kolesterol seviyesini geliştirmeye yardım ettiği, LDL’yi yani kötü kolesterolü düşürdüğü gözlendi. Acai üzümünde kolesterolün emilmesini önleyen sterol bulunuyor.
Antioksidan özelliği sayesinde hücrelerinin enflamasyonunun ve oksidasyonunun etkilerini azaltan acai, ilerleyen yaşlarda görülen hafıza ve öğrenme sorunlarının önüne geçiyor. Beyni toksik hücrelerden koruyarak, beyin fonksiyonlarının daha hızlı ve sağlıklı çalışmasını sağlıyor.
Toz halindeki acai üzümü besin değeri olarak en faydalı olan. Bu şekilde lifi ve yağı bitkisel formu kadar iyi korunuyor. Eğer tam olarak taze acai üzümü tadı almak istiyorsanız, püre şeklinde olanı da rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Acai üzümü, gıda endüstrisi tarafından tatlandırıcı olarak da kullanılıyor. Ayrıca piyasada acai yağı içeren kremler ve farklı ürünler bulmak mümkün. Acainin cilt sağlığına da faydaları mevcut.