Taze limonata hazırlığıyla başlamalısınız. Limonları sıkarak 2 su bardağı limon suyu elde edin ve bir tencereye limon suyu, su ve şekeri alın. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin. Karışıma rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin ve iyice karışana kadar karıştırın.
Karışımı daha kremamsı bir hale getirmek istiyorsanız yarım su bardağı krema ekleyebilirsiniz. Dondurma beyaz ve leziz krema olmadan yapıldığında daha buzlu ve sorbe kıvamında olabilir. Tercihinize göre krema ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakmalısınız. Soğuduktan sonra dondurma kaplarına veya buz kalıplarına paylaştırabilirsiniz.
Buzlukta en az 4 ila 5 saat, tercihen 1 gece bekletmek dondurmanın donması için iyi olacaktır. Eğer dondurma makineniz varsa, karışımı makinede çevirerek daha yumuşak dokulu bir dondurma elde etmiş olursunuz.
Limonata dondurması nane yapraklarıyla süsleyerek servis edilebilir. Dilerseniz üzerine limon kabuğu rendesi veya birkaç damla limon aroması damlatarak lezzeti artırmak mümkün. Çubuklu dondurma kalıplarında hazırlamak da çocuklar için eğlenceli bir sunum olabilir.
Limonun asit oranı yüksek olduğu için şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Taze limon kullanmak, aromanın doğal ve ferah olmasını sağlayacaktır. Donmuş ürünlerde aroma biraz daha silik olduğundan limon kabuğu kullanmak lezzeti dengeleyebilir.