1 litre süt, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket sıvı krema, 1 paket vanilya magnolyanın muhallebisi için ihtiyacınız olan malzemelerdir. Arası için de 150 gram ya da 2 paket bisküvi ve çilek yeterli olacaktır.
Tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı alarak başlayın. Çırpma teli ile iyice çırpın ve ocağa alıp karıştırmaya başlayın. Kıvamı koyulaşıp, göz göz oluncaya kadar pişirme işlemini sürdürün.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve vanilyasını ekleyin. Vanilyayı iyice karıştırmayı ihmal etmeyin. Sıra muhallebiyi soğumaya bırakmakta. Muhallebimiz soğurken, ara ara karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın. Muhallebi soğurken, bisküvileri rondodan geçirip tatlı için hazır hale getirin.
Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket krema ekleyip edip mikser yardımıyla çırpın. Çilekleri ince dilimler halinde kesmelisiniz. Kupların en dibine 1 yemek kaşığı bisküvi ekleyip. Kenarlarına çilek dizmek için tatlı zemini hazırlayın.
Çilekleri bardağın ya da kabın yan duvarlarına görüntüsü hoş olacak şekilde dizin. Üzerine muhallebi ilave edin. Daha sonra bir kat daha bisküvi ve yine muhallebi ekleyin. En sona ise bisküvi olacak şekilde pay edelim.