Düşük bağışıklık, cilt problemleri, bağırsak sorunları, kansızlık, böbrek hastalıkları ve daha birçok rahatsızlık için doktor önerilerinde başta geliyor.
Limonun suyunu değil, kendisinin tüketilmesi gerektiğini savunan uzmanlar içerisindeki pektin lifinin yararından söz ediyor. Çok güçlü bir antibakteriyel olan pektin lifi, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.
Kilo vermede oldukça etkili olan pektin lifi, limonun içerisinde fazla miktarda bulunuyor. Limon tüketen kişiler, limonun tokluk hissinden faydalanmak için yalnızca limon suyu değil, yine limonun kendisini de tüketmeli.
Antibakteriyel özelliği sayesine boğazda oluşan iltihap ve enfeksiyonu azaltmada önemli bir rol oynar. Boğazdaki bakterilerin giderilmesini sağlayarak ağrıya neden olan sorunları çözebilir.
Faydaları saymakla bitmeyen limonu muhafaza etmek ise fazlasıyla zorlayıcı olabilir. Sıcak ortamda sakladığınız limonlar hızla bozulabilir. Aynı şekilde soğuk bir ortamda ise limon kabuğu sertleşir. Bu da limon tadını değiştirerek etkisinin gittikçe kaybolmasına neden olabilir.
Türk mutfağının vazgeçilmezi limon ne kadar sıkı yöntemlerle muhafaza edilirse edilsin, küflenebilir. Açık veya kapalı mekan fark etmeksizin bu durumun çaresini bulan kişiler, evdeki limonlardan dolayı sıkıntı yaşamıyor.
Limon, içinde bulunan taneler arasındaki bağ kopukluğu nedeniyle farklı bağların oluşması sonucunda küflenmeye başlar. İç yapıda oluşan bu değişim taze limonların bile bir süre sonra bozulmasına neden olabilir.
Limon, gereken şekillerde muhafaza edilirse, küflenme gibi sorunları ortadan kaldırmak mümkün. Limonun sayısız faydalarının tadını çıkarabilmek için muhafaza ederken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
Buzdolabında bekletilen limonun bozulma süresi sıcak ortamlara göre azalabilir. Ancak bu kesin bir çözüm olmamakla birlikte pek çok kişiyi hüsrana uğratabiliyor. Uzun vadelerde bekletmeyeceğiniz limonları nemli bir beze sararak buzdolabında bekletebilirsiniz.
Limonların küflenme problemini yok etmek için ise yapmanız gereken tek şey suda bekletmek. Bir kavanoza su doldurduktan sonra limonları içine koyun.
Tamamen suda kalmasını sağlayarak kavanozun kapağını kapatın. Böylece küf ortamını önleyen bir alan oluşturmuş olursunuz. Kavanoz yöntemi, limonları yaklaşık 2 ay kadar taze tutabilir.
Limonun bozulmasını sirke kullanarak da önleyebilirsiniz. Bu yöntem limonların 3 hafta taze kalmasını sağlayabilir. Limon kabuklarını sirkeyle silin. Buzdolabına yerleştirmeden önce sildiğiniz limonları iyice kurulamanız gerekiyor.
Limonu dilimler halinde saklamak isteyen kişiler, bir streç filme sardıktan sonra buzlukta muhafaza edebilir. Bu teknikle dilimlenmiş limonları sofranıza tekrar tekrar dahil edebilirsiniz.
Limon suyunu korumak için de farklı bir püf nokta bulunuyor. Sıktığınız limon suyunu bir şişeye aktarırken içinde limon çekirdeği olmadığına emin olun. Tadının acılaşmaması için çekirdeksiz ve havasız olmalı. Koyduğunuz şişenin ağzını sıkıca kapatmalısınız. Böylece limon suyunu sıktığınız ilk gün kadar taze tüketebilirsiniz.