Keten tohumunun kullanımı için, her gün sabah ve akşam olmak üzere aç karnına birer tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu ağızda çiğnenerek tüketilmeli denebilir. Sonra 1 bardak suyla mideye hızlı bir şekilde ulaşması sağlanmalı.
Keten tohumu tozunu yapacağınız faydalı içeceklere ekleyebilirsiniz. Bunun yanında yoğurdun içine karıştırarak, kurabiye, kek ya da ekmeklere pişirmeden önce ekleyerek de tüketebilirsiniz. Et veya sebze köftesine keten tohumu ekleyerek yiyebilirsiniz.
Bir bardak suya bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu koyarak sabahları bunu tüketmek sindirim sistemini harekete geçirebilir. Keten tohumunun yulaf lapası, smoothie veya yoğurt gibi besinlerle kullanımı besin değerini artırmakta etkili olabilir. Salatalara eklenen bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu, lif ve omega-3 alımını da artırır.