Kahve ve çay demlerken kullandığınız su çeşidinin dişlerinizi renklendirmesi tahmin ettiğimizden daha fazla etkisi var. Dişlerimizin üzerine yapışarak leke yapan moleküller diş yüzeyinizde bulunan protein ve kalsiyuma –özellikle siyah çaydaki flavin maddesi– karşı bir ilgisi vardır. Aynı kimyasal etkileşim, suyun içindeki mineraller için de geçerli. Bu, şu anlama geliyor; çay ya da kahvedeki leke yapabilen moleküller, çayı ya da kahveyi demlemek için kullandığınız sudaki kalsiyum yükü ve proteinlerle birleşiyor ve dişlerimizin yüzeyine çökeliyor.
Dişlerde Renklenme Nasıl Azaltılır?
Eğer çay veya kahve demlemek için sert su ya da “acı su” – mineral içeriği, yani tipik olarak kalsiyum ve magnezyum oranı– yüksek su kullanırsanız, leke yapan moleküller dişinize daha az yapışır. Suyun, mineral taşıyıp taşımadığı sertliğinden anlaşılıyor. Sert su, aslında toplumdaki genel kanının aksine daha kalitelidir. Yumuşak içimli suların, sert sulara göre daha az mineral taşıdığı da bilinmektedir.
instagram : https://www.instagram.com/dronurozturk/?hl=tr
Diğer yazılarım için; https://www.onurozturk.com/blog/