SağlıkEmosyonel Nedir? Emosyonel Durumun Belirtileri ve Semptomları Nelerdir?

Emosyonel Nedir? Emosyonel Durumun Belirtileri ve Semptomları Nelerdir?

05.07.2022 - 11:34 | Son Güncellenme:

Ruh ve sinir hastalıkları içerisinde bazı durumlar daha kötü sonuçlara yol açmamak için erken teşhis edilerek tedavi edilmesi gereken durumlar olarak bilinmektedir. Emosyonel de bunlardan bir tanesidir. Emosyonel nedir? Emosyonel durumun belirtileri ve semptomları nelerdir? Emosyonel ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Emosyonel Nedir Emosyonel Durumun Belirtileri ve Semptomları Nelerdir

Emosyonel durumu, tıp terimleri içerisinde son derece etkin bir biçimde kullanılmaktadır. Depresyon öncesi genel olarak konulan emosyonel durumunun teşhis edilmesi ve tedavi edilmesi daha ciddi sorunlara yol açmaması için çok önemlidir. 

Haberin Devamı

Emosyonel Nedir? 

Emosyonel kişilerin duygu durumlarına verilen isimdir. Emosyonel durumu bir hastalık olarak kabul edilmemektedir ancak depresyon gibi ciddi ruh hastalıklarının da başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Emosyonel kişinin duygularındaki tutarsız değişiklikleri ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Özellikle çevre uyum problemlerinin giderilmesi konusunda kişi mutlaka yardım almalıdır. İçine kapanık insanların ise mutlaka profesyonel tıbbi yardım almaları gerekmektedir. Emosyonel duygu bozukluğu yaşayan insanlar problemlerinden kaçabilme adına kendini toplumdan soyutlamaktadır. Bu durumda kişinin mutlaka problemleriyle yüzleşmesi ve çözüm önerileri üzerinde düşünmesi gerekmektedir. 

Haberin Devamı

Emosyonel Durumun Belirtileri ve Semptomları Nelerdir?

Emosyonel durumunda kişide gözle görülen değişiklikler gözlemlenebilir. Bu değişiklikler sebepsiz bitkinlikler, neşesizlik, uyuşukluk gibi duygu bozukluklarında ortaya çıkabilecek durumlardır. Bunların yanı sıra emosyonel durumu olan kimseler uykuya dalma konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Uzun süre uyuyan ve uyanamayan insanlarda da ciddi emosyonel durumu görülebilir. Kişinin sürekli huzursuz olmasına bağlı olarak sıkıntı hali, gün içerisinde hayata katılmaya zorluk çekmesi, sosyalleşme konusunda yaşanan sıkıntılar ve kendini güçsüz hissetme durumlarda emosyonelin sempotomları arasındadır. 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar