10.10.2008 - 02:13 | Son Güncellenme:
İSTANBUL Milliyet
Alibeyköy Veysel Karani Caddesi’nde yapımı tamamlanan Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Merkezi, Kültür ve Hizmet Birimi, 12 Ekim 2008 Pazar günü törenle hizmete girecek.
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun’un gönderdiği davetiyede Cumhurbaşkanı Gül ile TBMM Başkanı Toptan’ın da törene katılacağı bildirildi.
Mehter takımının konser vereceği törende tasavvuf musikisinden örnekler seslendirilecek. Açılış konuşmalarının ardından Tokat, Sivas, Erzincan ve Balkanlar’dan gelenlerin oluşturduğu ekipler semah dönecek. Mevlevi sema ekiplerinin de sema yapacağı açılışta halk sanatçıları ve ozanları ile yabancı sanatçılar da konser verecek. Törenin sonunda ise yemek ve aşure ikramı yapılacak.
8. Dünya Ehl-i Beyt Kurultayı da açılıştan bir gün sonra yeni genel merkezin Hacı Bektaş Veli Salonu’nda yapılacak.