Porselen kaplamalarla ciddi renk bozukluklarını, aşınmış dişleri, ufak boşlukları, eksik dişleri ve yanlış hizalanan dişleri düzeltmek amaçlanmaktadır. Kaplamalar, kişinin çiğneme ve konuşma işlevini olumlu yönde değiştirmenin yanı sıra psikolojik olarak da kişinin öz saygısını arttırır. Porselen kaplamalarla ciddi renk bozukluklarını, aşınmış dişleri, ufak boşlukları, eksik dişleri ve yanlış hizalanan dişleri düzeltmek amaçlanmaktadır.
Kaplamalar, kişinin çiğneme ve konuşma işlevini olumlu yönde değiştirmenin yanı sıra psikolojik olarak da kişinin öz saygısını arttırır. Kötü ağız hijyeni veya dişlerin aşırı çapraşık olması durumunda porselen kaplama öncesi ortodontik tedavi önerilebilir.
Dişlerinizin ve diş etlerinizin genel sağlığını değerlendirmek için kapsamlı klinik ve radyografik incelemeler gereklidir. Bu ilk değerlendirme sırasında, diş hekiminiz kaplamalardan önce gerekli tedavileri önerebilir; Bunlar, dolgu, kök kanal tedavisi, periodontal tedavi veya ortodontik tedavileri içerebilir. Diş hekiminiz endişelerinizi, beklentilerinizi dinleyecek ve en uygun tedavi yöntemini size açıklayacaktır.
Yeni dişlerimi beğenip beğenmeyeceğimi nasıl anlarım?
Öngörülebilir sonuç, estetik diş hekimliğinde başarı için önemli bir anahtardır. Günümüzde dijital gülüş tasarım teknikleri, hastaların beklentilerini anlamamızı, iletişim kurmamızı ve karşılamamızı sağlıyor. Nihai sonucu doğrudan ağızda simüle etmek, istenen değişiklikleri kontrol etmek ve değerlendirmek için mockup ve mumlama prosedürlerini de kullanabiliriz.
Tedavi ne kadar sürer?
İlk görüşme yaklaşık bir saat sürer. Kaplamalar normalde dört seans gerektirir. İlk seansta dişlerin hazırlığı, ölçü ve geçici restorasyonlar yapılır. Ara seanslarda provalar gerçekleştirilir ve hastalar dişler bitmeden önce son halini ayna karşısında kendi ağızlarında görme şansını elde eder. Bu aşamada istenilen ve gerekli görülen tüm değişiklikler yapılabilir. 6. Günün sonunda son restorasyonlar test edilir ve yerleştirilir.
Tedavi sonrasında bakımını nasıl yapabilirim?
• Günde iki kez dişlerinizi fırçalayın, diş ipi kullanın ve önerildi ise ağız duşu kullanın.
• Düzenli diş hekimi ziyaretlerini ihmal etmeyin
• Diş hekiminiz tarafından öneriliyorsa gece plağınızı takın