İmplant tedavisi sonrasında iyi bir ağız bakımının önemi

Bir kişinin dişlerini kaybetmesinin çeşitli nedenleri vardır. Bunlar kötü diş bakımı, travma veya tıbbi bir durumdan kaynaklanıyor olabilir. Bu gerçekleştiğinde, eksik dişlerin yerine konması için mevcut tedavileri belirlemek önemlidir. Diş hekiminizi ziyaret ederek, uygun seçeneklerin ne olduğuna dair bir fikir sahibi olabilirsiniz.Bir kişinin dişlerini kaybetmesinin çeşitli nedenleri vardır. Bunlar kötü diş bakımı, travma veya tıbbi bir durumdan kaynaklanıyor olabilir. Bu gerçekleştiğinde, eksik dişlerin yerine konması için mevcut tedavileri belirlemek önemlidir. Diş hekiminizi ziyaret ederek, uygun seçeneklerin ne olduğuna dair bir fikir sahibi olabilirsiniz. Bir kişi kalıcı bir dişini kaybederse, temelde üç tedavi seçeneği vardır.

Haberin Devamı

1-Protezler,
2-Diş köprüleri,
3-Implantlar,

Tüm bu seçenekler arasında diş implantları gülümsemenizi geri kazanmanın en gelişmiş yoludur. Eksik dişin olduğu kemiğe cerrahi olarak yerleştirilen bir diş implantı, doğal dişleriniz gibi aynı işlevi görür. Diş implantları yerleştirildikten sonra onlara iyi bakmak, rutininizin bir parçası olmalıdır çünkü bu implantınızın uzun vadeli başarısı için hayati önem taşır. İyi bir ağız bakımı, yeni dişlerinizi uzun yıllar mükemmel durumda tutmanın anahtarıdır. Yeni dişlerin bakımı, doğal dişlerinizi temizlemekten biraz farklı olacaktır.

• İmplantın tüm yüzeylerini temizleyebilmek için diş fırçasının yanında ara yüz fırçasını kullanmak önemlidir.
• Dişler arasını düzgün bir şekilde temizlemek için diş ipi kullanın.
• Günlük ağız bakımınızı ihmal etmeyin.
• Ağızında çok sayıda implant olanlar için  ağız duşu kullanmak da ağız hijyenini sağlamak için faydalıdır.

Diş hekiminiz, özel ihtiyaçlarınıza uygun doğru markayı ve ürünleri seçmenize yardımcı olacaktır. İmplantınıza ve dişlerinize evde iyi bakmak, sağlıklı bir yaşam tarzı, düzenli diş hekimi ziyaretleri ve profesyonel bakım, yeni gülüşünüzü yaşam boyu korumanıza yardımcı olabilecek en önemli faktörlerdir.