Dişeti iltihabının tedavisinde evde etkili çözümleri

Haberin Devamı

Ağız ve diş bakımına yeterli özenin gösterilmemesi, yetersiz beslenme ve bazı hastalıklar nedeniyle diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonlar, iltihaplanmaya neden olabilir. Bunlar genellikle bakteri kaynaklı enfeksiyonlardır. Diş eti iltihabı olduğunda çiğneme ve yemek yeme esnasında zorluk ve ağrı yaşanabilir.

İyi bir ağız bakımı ile evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle diş etinin şişmesini ve ağrısını önleyebilirsiniz.

Evde Uygulayabileceğiniz Bazı Yöntemler:

Soğuk Uygulama
Cold Pack ya da buzu yüzünüzde ağrı olan bölgeye tutarsanız acıyı ve şişmeyi azaltarak hızlı bir şekilde rahatlayabilirsiniz. Ancak bu problemin tedavisi anlamına gelmez, en kısa zamanda bir diş hekimine giderek ağrının kaynağını ortadan kaldırmalısınız.

Tuzlu su

Tuz su ile gargara, diş eti iltihabını tedavi etmek için başka bir güçlü çözümdür. Dişeti iltihabını tedavi etmenin evde en uygulanabilir yollarından biridir. Tabii yeterli miktarda diş fırçalama ve diş ipi kullanımı olmazsa tek başına tuzlu su hiçbir işe yaramaz.

Zerdeçal

Zerdeçal şişmiş diş etleri için evde uygulayabileceğiniz bir çözümdür. Ağrı ve şişmeyi azaltabilen hücre takviyesi ve hafifletici özelliklere sahip olan Curcumin içerir. Zerdeçal içeren diş macunlarını tercih edebilirsiniz.

Aloe Vera

Şişmiş diş etlerini tedavi etmek için bir başka başarılı çözüm Aloe Vera'dır. Bu bitki ağrı hafifletici ve ek olarak anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Bu da diş etlerinizde olan hassasiyeti hafifletir. Ancak şiş diş etleriniz varsa yine en kısa zamanda bir diş hekimine göstermelisiniz.