Ağız kokusu genellikle kötü ağız hijyeni, diyabet gibi tıbbi durumlar ve ilaçların yan etkilerinden kaynaklanabilir. Ağız kokusu genellikle kötü ağız hijyeni, diyabet gibi tıbbi durumlar ve ilaçların yan etkilerinden kaynaklanabilir. Başkalarında kötü nefesi tespit etmek çok kolaydır, ancak ağız kokusu olan çoğu insan kendisinin farkında değildir. Sizde olup olmadığından emin değilseniz, öğrenmenin en iyi yolu sevdiklerinize sormaktır. Bunu yapmakta rahat değilseniz, işte yapabileceğiniz basit bir test. Bileğinizi veya elinizin arkası dilinizle ıslatarak ve koklayın. Koku kötüyse nefesinizde kötü kokuyor olabilir.
İşte ağız kokusundan kurtulmanın bazı yolları:
1. Ağzınızı temizlemek için günde iki kez fırçalayın ve diş ipi ile dişlerinizin arasına sıkışmış, daha sonra kötü kokabilecek yiyecekleri çıkarın.
2. Tek başına fırçalayarak genellikle gözden kaçan dil yüzeylerini temizlemek için bir dil temizleyici kullanın.
3. Tükürük akışını teşvik etmek ve ağzınızın kurumasını önlemek için şekersiz sakız çiğneyin. Ağız kuruluğu ağız kokusuna neden olabilir.
4. Sigarayı bırakın.
5. Yemek yedikten veya atıştırdıktan sonra fırçalayamıyorsanız ağzınızı suyla iyice çalkalayın.
6. Elma, armut, havuç, kereviz ve salatalık tüketin. Bu yiyecekler tükürük üretimini teşvik eder. Aynı zamanda sert ve lifli yapıları nedeniyle dişlerde mekanik temizlik sağlar.
7. C vitamini açısından zengin meyveler yiyin. C vitamini, ağız kokusuna neden olan diş eti hastalıkları ve diş eti iltihabıyla savaşmaya yardımcı olur.
8. İlaç kullanıyorsanız, diş hekiminize bunlar hakkında bilgi verdiğinizden emin olun. Birçok ilaç ağız kuruluğuna neden olabilir.
9. Kontroller ve diş temizliği için yılda en az iki kez diş hekiminizi ziyaret ettiğinizden emin olun.Bunları hali hazırda uyguluyorsanız ve rahatsız edici nefesler devam ediyorsa, diş hekiminizden ek tavsiye isteyin.