Estetik Diş Hekimliği

İnsanlar hakkındaki düşünceleriniz ilk 7 saniye de oluşur ve yeni tanıştığınız bir insan üzerinde uyandırdığınız ilk intiba çok önemlidir. Gözler sizin üzerinizdeyken ilk dikkat çeken yer iletişiminde temel aldığı yer olan ağız bölgesi ve dişlerinizdir.

Bir iş görüşmesi yeni bir buluşma yeni arkadaşlıklardaki ilk izlenim bir nevi dişlerden geçer.

Eğer karşınızdaki bir insan ile konuşurken dişleriniz kötü diye gülmekten kaçar ve gülerken dişlerinizi kapatmaya çalışırsanız karşınızdaki bunu tehdit olarak algılayacak ve o kişide kötü bir intiba uyandıracaksınız. Unutmayın ilk izlenim için ikinci bir şansınız yok.

Haberin Devamı

Geçmişte şaşalı, doğal olmaktan uzak olan şeyler estetik olarak algılanırdı. Örnek vermek gerekirse eski insanların altın dişleri estetik olarak kullandığını biliyoruz ama artık günümüz diş hekimliğinin geldiği noktada hastalarımıza doğala en yakın dişler yapmaya çalışılıyor.

Estetik diş hekimliğinde doğala en yakın olarak kullanılan ışık geçirgenliği mükemmel olan materyal laminalardır.

Laminaların estetik bir seçim olmasının nedeni altyapı içermemesi ve ışık geçirgenliğinin yüksek olmasından kaynaklanır.

LAMİNA TEDAVİSİNİN AVANTAJI NEDİR?

Lamina tedavisinin en büyük avantajı hastanın doğal dişinden kaldırdığımız madde miktarının çok az oluşudur hatta bazı durumlarda hiç alınmaz. Yüksek cilalanabilirlik kapasitesi sayesinde diş eti uyumu mükemmeldir. Altyapı içermediğinden ışık geçirgenliği yüksektir bu sayede doğal dişe en yakın görüntü yakalanabilir.

LAMİNA HERKESE YAPILIR MI?

Lamina şiddetli diş sıkan, diş etlerinde şiddetli problemleri olan ve lamina uygulanacak dişlerinde yoğun çürük olan hastalara uygulanmaz.

LAMİNA RENK DEĞİŞTİRİ Mİ?

Laminalar kendi doğal dişinizden farksızdır ve iyi bir bakım uygulandığı sürece renk değiştirmezler.

Laminalar Kırılır mı?

Laminalar doğru uygulandığından kırılmazlar ve uzun yıllar aynı şekilde ağızda kalabilirler.

Lamina Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Hastanın ağzında başka bir problem olmaması durumunda üç seans sonunda tedavi tamamlanır. Total süre yaklaşık bir haftadır.

Haberin Devamı

Dişlerin Renk Değiştirme Sebebi Nedir?

Puro, pipo, sigara gibi tütün ürünleri diş yüzeyinde yeşil, kahverengi, siyah renklenmelere sebep olmaktadır. Kola, çay, kahve gibi içecekler, içerdikleri gallik asit deriveleri ve tannin gibi renklendirici maddelerle kahve-siyah renk tonlarında renklenmelere yol açmaktadır. Kırmızıbiber, vişne ve karadut da mor ve siyah renklenmelere sebep olmaktadır. Bazı antibiyotik grupları ve doğru uygulanmayan kanal tedavisi uygulamaları da renklenmeye sebep olabilir.

Beyazlatma Nasıl Uygulanır?

Klinik ortamında, beyazlatma jelleri dişlerin üzerine uygulanarak ışık kaynakları yardımı ile aktive edilir. On beş dakika içinde birkaç ton beyazlık yakalamak mümkündür. Renk değişikliği miktarına bağlı olarak bir seans daha uygulanabilir.

Herkese Beyazlatma Yapılır mı?

Klinik muayene sonrası uygun görülen her dişe beyazlatma uygulanabilir.

Beyazlatma Zararlı mıdır?

Doğru ve klinik gözetiminde uygulandığında beyazlatma işleminin bir zararı yoktur.

Haberin Devamı

Estetik Diş Hekimliğinde İmplant'ın Önemi?

Çeşitli nedenlerle dişlerini kaybetmiş hastalarda çene kemiğine uygulanan implantlar estetiği sağladığı gibi çiğneme ve konuşma kabiliyetlerini de hastaya geri kazandırmaktadır.

Herkese İmplant Uygulanabilir mi?

Ciddi sistemik bir hastalığı olmayan hastaların tümüne implant uygulanabilir. Kan sulandırıcı kullanan hastalarda ilgili doktora danışarak ilacın kesilmesi veya başka bir ilaca geçilmesi ile güvenli bir şekilde implant uygulanabilir. Kemik seviyesi yetersiz olan hastalarda uygulanan kemik greftleri ve blok kemikler sayesinde kemik oluşturulmaktadır. Kemik oluşumunu takiben implant yapılabilir.

İmplant Uygulaması Zor Bir İşlem midir?

İmplantın cerrahi aşaması her bir implant için 15 dakika sürmektedir. Hastanın sigara içmemesi, sağlık durumunun güçlü olması ve yeterli kemik seviyesinin bulunması halinde implantın üstüne gelecek protezler hemen yapılabilir. Bu durum karşılanmadığında implantın cerrahi aşaması sonrası 1-3 ay arası beklenir. Daha sonrasında protezler tamamlanır.

Estetik Diş Hekimi

Dr. Efe Kaya

https://www.efekaya.com/