Sağlıklı ve ışıldayan bir cilt için cilt temizliği şart

‘Güzellik ‘ Neydi ? Kime ‘Güzel ‘ Denilirdi ? Evet çoğalan örnekleri duyar gibiyim , Bayanlar şunu söylememe izin verin. Güzel olmak demek sadece kocaman kocaman bakan gözlere, uzun kıvrık kirpiklere ya da dolgun dudaklara sahip olmak değildir. Günümüzde güzellik kavramı değişmiştir.

Artık yüz güzelliği dendiğinde temiz, yumuşak ve parlak görünümlü bir cilt akla gelmektedir. Bu yüzden Güzel olabilmenin ilk yolu Güzel bir cilde sahip olabilmektir ki aslında bu en meşakatli, en çok emek isteyen ve istikrar gerektiren konudur.

Haberin Devamı

Normal sağlıklı bir ciltte, olması gereken canlı, parlak ve elastik görünümünü korumak amacıyla cilt temizliği ve bakımının düzenli aralıklarla uygulanması gerekmektedir. Peki neden cilt temizliği bu kadar büyük önem taşıyor bizim için hiç düşündünüz mü? Ya da aklımıza estikçe temizlediğimiz cildimize aslında ne yapıyoruz ? Temizleme anlayışımız nedir? Gelin hep birlikte bir göz atalım …

Cilt Temizliği demek ; Cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek, komedonlardan arındırarak, sivilcelerin oluşumunu engellemek ve daha da önemlisi, cilt esnekliğini ve gençliğini devam ettirmek için yapılan uygulamalar toplamına denir. Cilt temizliği, temel cilt temizliği dışında her gün yapılması gereken bir uygulamadır. Cilt türüne uygun bir temizleyici ürünle cilt sabah ve akşam mutlaka temizlenmelidir.

Cilt Temizliğinin Amacı, Cildi, cilt yüzeyinde biriken toz, kir, makyaj artıkları, sebum(yağ) ve ölü hücrelerden temizlemek, Cildin oksijen alış verişini artırmak,Cildin yıpranmasına ve deforme olmasına engel olmak,Cildin beslenmesine ve yenilenmesine yardımcı olmak,Cildi dış etkenlere karşı korumaktır.

Zamanı , Günde iki kez: sabah ve akşam.

- Sabah: gece boyunca biriken sebum ve atıklardan cildi temizlemek için.

- Akşam: makyaj artıklarından ve gün boyu cilt üstünde birikmiş olan kir ve tozlardan cildi temizlemek için.

Cildi Temizlemek içinihtiyaç ve eğilimlerinize ideal yapıda ve ambalajda pek çok temizleyici ürün çeşidi vardır: süt ve losyonlar, jeller, yağlar, makyaj temizleyici mendiller gibi. Bu temizleyicilerin büyük çoğunluğu içeriklerinde bulunmakta olan pek çok etkin madde sayesinde cilt bakımı yapma, tahrişi, kızarıklıkları, kırışıklıkları engelleyip, cildi yatıştırma özelliklerine de sahiptir.

Haberin Devamı

Günlük Temizleyiciler

Su

Yüzünüzü durularken ılık su kullanın; ılık su cilt ısınıza daha yakın olduğu için temizleyicilerin yağ ve kirleri daha iyi eritmesine yardımcı olur. Yüzünüzü ılık su ile iyice duruladıktan sonra soğuk su uygulayın, böylece gözenekleriniz sıkılaşacak ve cildinize canlılık gelecektir. Cildinizi temizledikten sonra mutlaka kurulayın. Su buharlaşmaya başlayınca cildiniz nemsiz kalacaktır. Arkasından Nemlendirici uygulamayı unutmayın.

Sabun

İnsanoğlunun Su dışında kullandığı en eski temizleyici ‘Sabundur.’ Sabunlar, yağ asitlerinin suda çözünebilen Sodyum ve Potasyum tuzlarıdır. Sabunlar anyonik yüzey etken maddelerdir ve PH’sı Alkalidir. Oysa Derinin normal PH’sı asidiktir. Bu nedenle Sabunlar deride kuruluk, kızarıklık, yanma, kaşıntı gibi gözle görülür ve hissedilir etkilere yol açarlar. Kurumuş bir cilt ise dayanıksızlaşır, tahriş ve çizgi oluşumuna meyilli bir hale gelir. Dolayısıyla sabunsuz temizleyicileri tercih etmenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Jel

Hafif yapıda oldukları için, bilhassa karma ve yağlı ciltler için uygundur. Cildi yıpratmadan ve kurutmadan derinlemesine temizlerler. Bazılarında yatıştırıcı ve anti-bakteriyel etkinler de bulunur.

Yağ İçermeyen Temizleyiciler

Bunlar Su, Gliserin, Setil Alkol, Stearil Alkol, Sodyum Loril Sülfat ve Propilen Glikol içeren yağsız likit ürünlerdir. Su ve Sabun kullanmadan cilt temizliği yaparlar. Kuru ve nemli deri yüzeyine uygulanırlar. Cilt Yüzeyinde köpük oluşturmak ve köpükle kirin uzaklaştırılması esasına dayanır. Arkasında ince bir film tabakası bırakırlar.

Temizleyici Kremler

Bunlar hem yüzü temizlemek hem de nemlendirmek için kullanılırlar. Bu tür kremlere ‘Cold Krem’ adı verilir. Daha çok kuru cilde sahip kişilerin tercih ettiği ürünlerdir. Su,mineral yağı,vazelin ve mum içerirler.

Makyaj çıkarıcı süt

Yoğun makyajları cildi yıpratmadan çıkarmakta çok etkilidir. Cilt tiplerine ideal farklı içeriklerde olanları vardır. Akıcı yapısı sayesinde yumuşak bir temizlik temin eder. Yüz ve boynunuza bir pamukla veya parmak uçlarınızla uygulama yapabilirsiniz. Sonrasında süt artıklarını temizlemek için tonik uygulayın.

Tonikler ve Sıkılaştırıcılar

Deriyi sıkılaştırarak etki yapan ve yağın temizlenmesi için kullanılan koku maddesi ve alkol içeren ürünlerdir. Sabunların ve Yağların bıraktıkları film tabakasını ortadan kaldırırlar ve deride ferahlatıcı bir etki bırakırlar. Yağlı ciltler için formüle edilenler genellikle yüksek oranda alkol içerirken , Kuru ciltler için olanlar Alkolsüzdür.

Kısaca, Kozmetik sektörü, Cilt temizliği için bir çok alternatif ürün sunmuştur piyasaya, bizlere düşen ise Cildimize uygun temizleyicileri seçip ,Cilt temizliği ve bakımına gerekli zamanı ayırmaktır.

Unutmayın zamanınız ne kadar kısıtlı olursa olsun, cildinize ayıracağınız beş dakika ilerde size yıllar olarak geri dönecektir.

Güzelliğiniz Daim Olsun

Dr.Ecz.Neslihan ŞAHİN

Kozmetolog

www.visionkimya.com

www.avrupayakozmetikihracati.com