Erkek genital organı ile kulaktan kulağa yayılan şehir efsaneleri doğru mu, bilimsel temeli var mı? Yoksa sadece boş bir inançtan mı ibaret?
Penis boyu ya da uzunluğuyla ilgili en bilindik inanışlar, genital organ ölçülerinin vücudun çeşitli bölgelerindeki fiziksel özelliklerle doğru ya da ters orantılı olarak ilişkilendirilmesiyle ortaya çıkmaktadır. Örneğin kişinin boyu uzunsa, genital organı da uzundur, ayak numarası küçükse penis boyu da küçük olur şeklinde yaygın efsaneler birçok erkek tarafından dikkate alınabilmektedir. Hatta ayak başparmağı ile penis boyu arasında bile bağlantı olduğuna yönelik bir inanış vardır. Bugüne kadar bu yaygın inanışların doğru olduğunu bilimsel olarak ispatlayan bir araştırma ya da kanıt yoktur.
Genital Organından Boyundan Testosteron Sorumludur
Penis uzunluğunu ve hacmini belirleyen temel faktör testosteron hormonudur. Testislerde üretilen, kas ve iskelet sistemi gibi birçok yapının büyüyüp gelişmesini sağlayarak, erkeksi özellikleri belirleyen bu büyüme hormonu, aynı zamanda erkeklik cinsel hormonu olarak da bilinmektedir. Testosteron, birçok organın büyümesini, gelişmesini sağladığı gibi, penisin uzaması ve hacim kazanmasından da sorumlu hormondur. Hormon, yetersiz üretildiğinde ya da yeterli üretilse dahi başka nedenlerden dolayı kullanılamadığında küçük penis ya da mikro penis durumu ortaya çıkmaktadır.
Üremede Fiziksel Ölçü Değil, Spermler Rol Oynar
Erkeklerin penis boyu ile yanlış bilgiye sahip olduğu bir diğer konu ise, genital organ uzunluğu ile üreme yeteneği arasındaki ilişkidir. Genital organ uzunluğu kısa ise çocuk sahibi olamayacağım endişesinin yanlış olduğunu, bilgi kirliliği ya da eksik bilgiden kaynaklandığını özellikle vurgulamakta fayda var. Çünkü, üreme yeteneği penis boyu ile ilişkili değildir, testislerde üretilen sperm sayısı, spermin kalitesinin yeterliliği ve hareketli olup olmadıklarıyla ilgilidir. Ortalama bir genital organ boyu, spermlerin aktarılması için yeterli ölçüye sahiptir.
Boy Uzunluğu ile Mutluluk Arasındaki İlişki
Penis uzunluğunda yeterli ölçü için ortalama değerlere bakılmalıdır. Ortalama penis boyu 13 santimdir. 9 santimin altındaki uzunluk mikropenis olarak kabul ediliyor. Genital organ uzunluğundan memnun olmayan erkeklerde özgüven eksikliği, partnerini mutlu edememe kaygısıyla sıklıkla karşılaşılıyor. Penis boyundan memnun olan erkeklerin cinsel yaşamda daha mutlu ve özgüvenli oldukları bilinen bir gerçektir. Boy kısalığından duyulan endişenin yarattığı psikolojik travmayı ortadan kaldırmak, yıpranan özgüveni tedavi etmek için penis uzatma estetiği prosedürü uygulanmaktadır.
Penis Büyütme Ameliyatı 1 Kez Yapılabilir
Penis büyütme ameliyatı sadece 1 kez yapılabilen bir estetik operasyondur. Hastanın durumuna göre lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilir. Kasık bölgesinde genital organın bir kısmı deri altında gömülüdür. Görünen genital organ boyunu uzatmak için tüylü bölgede kesiler açılır. Bu kesilerden girilerek gömülü kısmı vücuda bağlayan asıcı bağlar yeterli miktarda kesilerek, ileri doğru çıkarılır. Gömülü kısım, görünen penis uzunluğunun yüzde 30-35’i kadardır. Uzama sağlandıktan sonra penis boyu en az 5’te 1 oranında büyümektedir.
İmplantsız, Doğal ve Kalıcı Büyüme Sağlanıyor
Penis büyütme ameliyatından 24 saat sonra hasta taburcu edilir. Belirli aralıklarla pansumanlar yapılmalı, ihmal edilmemelidir. Kesi izleri kasıktaki tüylü kısımda planlandığı için fark edilmez, hastayı ve partnerini rahatsız etmez. Hasta, 1 haftada iş hayatına dönebilmektedir. Yaraların tam iyileşmesi 20 günü bulmaktadır. Ameliyattan sonra 1 ila 1.5 ay cinsel ilişkiye girilmemelidir. Çünkü bu süre tam iyileşme dönemidir.
Bu ameliyatta implant kullanılmaz, doğal büyüme sağlanır. Penisin idrar, sertleşme, his yetenekleri olumsuz etkilenmez, üreme yeteneğini olumlu ya da olumsuz etkileyecek bir müdahale sözkonusu değildir. Sadece fiziksel büyüme sözkonusudur. Bu kalıcı bir büyümedir ve bir defaya mahsus yapılır.
Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…
Sağlık ve sevgiyle kalın…
www.tayfunturkaslan.com
Instagram://drtayfunturkaslan
Facebook://DrTturkaslan