15.09.2021 - 15:32 | Son Güncellenme:
Dil temizleme işlemi, diş temizliği kadar önemli ve aksatılmaması gereken en rutin işlemler arasında yer alır. Özellikle de ağız kokusu şikayeti olan kişiler kesinlikle sil temizliğini ihmal etmemelidir.
Dil Nasıl Temizlenir?
Dil temizliği işlemi, en az diş temizliği kadar önemli ve ihmal edilmemesi gereken rutin bir temizlik işlemidir. Her gün dişleri fırçaladıktan sonra rutin olarak dil temizliği yapmak, ağız kokusunu önemli ölçüde azaltır. Özellikle de ağız kokusu sorunu olan kişilerin her gün düzenli olarak dil temizliği yapması gerekir. Dil temizliği şu şekilde yapılabilir;
Dil tüm kısımlarını görebilecek şekilde dışarı çıkarılmalıdır.
Eğer dil üzerinde beyaz kısımlar varsa bu bölgelerde bakteriler de var demektir. Bu nedenle de ilk olarak bu kısımlar dikkatli bir şekilde temizlenir.
Dil temizliğinde özel olarak tasarlanmış dil aparatlarını kullanabilirsiniz. Dilin arka tarafından ön tarafına doğru çok bastırmadan çekerek temizlemeniz gerekir. Dilinizde bulunan bakterilerin bittiğinden emin olana kadar bu işlemi tekrar etmeniz gerekir.
Dişler fırçalanıp dil temizlendikten sonra diş ipi kullanılarak tam olarak ağzı temizlikten sonra gargara yaparak rutin temizlik işlemini sonlandırabilirsiniz.
Dil Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Dil üzerinde bulunan bakteriler dilde beyazlık olarak göze çarpar ve bu bakteriler ağız kokusuna neden olabilir. Dil, yapısı gereği bakteri oluşumuna oldukça yatkındır.
Dil doğru bir şekilde temizlenmediği zaman ağız kokusu ile birlikte pek çok diş hastalığını ve diş çürüklerini da beraberinde getirebilir. Aynı zamanda bakteri oluşumu sadece ağız ve dişe değil zamanla tüm vücuda etki eder. Bu nedenle her gün diş fırçaladıktan sonra rutin olarak dilin de derinlemesine temizlenmesi gerekir. Düzenli dil temizliği yapmak duyu organlarının daha sağlıklı olmasını sağlar.