SağlıkDermoid Kist Nedir, Neden Olur? Dermoid Kist Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Dermoid Kist Nedir, Neden Olur? Dermoid Kist Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

14.07.2022 - 13:54 | Son Güncellenme:

Dermoid Kist'in neden olduğu sıkça merak edilir. Özellikle birçok kişi tarafından araştırılr. Dermoid Kisti öğrenebilir ve tedavisi konusunda da bilgi sahibi olabilirsiniz. Dermoid Kist nedir, neden olur? Dermoid kist belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır sizler için derledik.

Dermoid Kist Nedir, Neden Olur Dermoid Kist Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Dermoid Kist, kadınlarda en sık görülen iyi huylu bir yumurtalık tümörüdür.

Haberin Devamı

Dermoid Kist Nedir?

Dermoid Kist vücutta deri tabakasında oluşan bir keseciktir. Dermoid Kist bir yumurtalık tümörüdür ve bu tümör iyi huyludur. İçinde kıl, diş, tüy gibi şeylerin bulunabildiği ve nadiren de olsa kansere dönüşebildiği için ameliyatının yapılması gerekir.

Dermoid Kist Neden Olur?

Kadınlarda Dermoid Kist genelde üreme görevi yapan hücrelerin üreme dışında da çalışması nedeniyle olmaktadır. Bu hücrelerin yalnızca üreme esnasında çalışması gerekirken sürekli aktif olarak çalışmasıyla Dermoid Kist oluşumuna rastlanır. 

Dermoid Kist Belirtileri Nelerdir?

Dermoid Kist belirtileri ağrılı cinsel ilişki, kilo artışı, anormal bir vajinal kanama, karın ağrısı, bulantı ya da bazı durumlarda kusma ile görülebilen bir hastalıktır. Bu şikayetleri sürekli olarak yaşayan kişilerin kontrollerini yaptırması gerekir.

Haberin Devamı

Dermoid Kist Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dermoid Kistin tedavisi cerrahidir ve fark edildiğinde çok fazla zaman kaybetmeden operasyona alınması gerekir. Ameliyat ile tümör alınır ve karın içi de detaylı bir şekilde temizlenir. Daha çok genç kadınlarda görüldüğünden tedavi edilmesi gerekir.

 

Yazarlar