SağlıkDefibrilatör Nedir, Ne Zaman Kullanılır? Defibrilatör Hangi Durumlarda Kullanılır?

Defibrilatör Nedir, Ne Zaman Kullanılır? Defibrilatör Hangi Durumlarda Kullanılır?

07.07.2022 - 09:58 | Son Güncellenme:

Kişi yeniden yaşama döndürme konusunda defibrilatör büyük bir öneme sahiptir. Sağlık açısından tıbbi olarak kullanılır ve kalple ilgili bir cihazdır. Peki defibrilatör nedir, ne zaman kullanılır? Defibrilatör hangi durumlarda kullanılır? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Defibrilatör Nedir, Ne Zaman Kullanılır Defibrilatör Hangi Durumlarda Kullanılır

Oldukça önemli bir cihaz olması ile beraber defibrilatör, ciddi durumlarda kişinin tekrar hayata dönmesi noktasında değerlendirilir. Aynı zamanda bu cihaz hakkında bilgi almak için internet üzerinden de araştırma gerçekleştiriliyor. 

Haberin Devamı

 Defibrilatör Nedir? 

Kalbin normal dışı atımının tekrar normale dönmesi için kullanılan cihaza defibrilatör denir. Özellikle yeni durmuş olan bir kalbi elektrik enerjisi vermek suretiyle, şok üzerinden tekrar çalışmasına imkan verir. Kalp dışarıdan uyarılmış olur ve böylece yeniden düzenli bir şekilde çalışmaya başlar.

Defibrilatör Ne Zaman Kullanılır? 

Özellikle kalbin belirli sebeplerden dolayı durması nedeniyle, en önemli çarelerden biri olarak defibrilatör değerlendirilir. Böylece dışarıdan gerçekleştirilecek uyarı ile beraber, elektroşok üzerinden kalbin yeniden çalışmaya başlamasını imkan verir. Bu sebepten dolayı özellikle yapılacak olan farklı ameliyatlar için mutlaka defibrilatör yer alır. Gerekli durumlar söz konusu olduğu vakit anında müdahale etme imkânı elde edilir. 

Haberin Devamı

Defibrilatör Hangi Durumlarda Kullanılır?

Ölüm kalım sebebiyle yaşanabilecek olası durumlar söz konusu olduğu vakit mutlaka defibrilatör sistemi kullanılır. Özellikle hayatı tehlikeye atabilecek durumlar karşısında ameliyatlarda değerlendirilir.

 - Kardiyak (Kalple ilgili) ritim bozukluklarında kullanılır.

- Ventriküler (Kalp karıncıkları) durumlar söz konusu olduğu zaman değerlendirilir.

- Fibrilasyon durumunda kullanılır.

- Kalp atımı alınamayan ventriküler taşikardi durumlarında öne çıkar.

Genel olarak bu ve benzeri durumlar söz konusu olduğunda mutlaka kişinin hayata dönmesi için defibrilatör kullanılır. Elektriksel açıdan bir şok vermek ile beraber bu konuda kalp uyarılır ve yeniden düzenli şekilde çalışmasına imkan verir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar