16.05.2024 - 17:34 | Son Güncellenme:
Çilek, yaz aylarının en gözde meyvelerinden biri olarak sofraları süsler. Ancak, doğru bir şekilde yıkanmadığı takdirde içerisinde zararlı mikroorganizmalar barındırabilir. Son günlerde uzmanlar, çileklerin temizliği konusunun internet platformlarında en çok tartışılan konulardan biri olduğuna dikkat çekiyorlar.
Serada veya bahçede yetişen çilekler, market ve pazara gelene kadar birçok temasla karşılaşır. Bu nedenle, sebzeler ve meyveler için genel bir durumdur ki tüketilmeden önce dikkatlice temizlenmeleri önemlidir. Peki, çilek nasıl temizlenir? İşte, çileği tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı önemli adımlar...
ÇİLEK NASIL YIKANMALI?
Çileğin saplarını tek tek ayırın.
Saplarından ayrılmış çilekleri su dolu bir kaba yerleştirin.
Çileklerin su içinde 5-10 dakika beklemesine izin verin. Bu süre zarfında, kum ve toprak gibi kalıntılar suyun dibine çökecektir. Su bulanmadan kaba dökün.
Kaba temiz su doldurun. Çilekleri hafifçe yıkadıktan sonra içerisine 1 su bardağı beyaz sirke (elma sirkesi de kullanılabilir) ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyin.
Çilekleri bu karışımda 15-20 dakika bekletin. Ardından tekrar yıkayıp süzün ve tüketmeye hazır hale getirin.