SağlıkBoğaz Reflüsü Nedir, Neden Olur? Boğaz Reflüsü Tedavisi Nasıl Yapılır, Nasıl Geçer?

Boğaz Reflüsü Nedir, Neden Olur? Boğaz Reflüsü Tedavisi Nasıl Yapılır, Nasıl Geçer?

08.03.2021 - 09:59 | Son Güncellenme:

Boğaz reflüsü nedir? Boğaz reflüsü nasıl ortaya çıkar? Boğaz reflüsü neden olur? Boğaz reflüsü tedavisi nasıl yapılır? Boğaz reflüsü nasıl geçer? Boğaz reflüsü hangi hastalıktan kaynaklanmaktadır? Boğaz reflüsü belirtileri nelerdir? Boğaz reflüsü rahatsızlığını önlemek için neler yapılmalıdır? Boğaz reflüsü nedir ve nasıl tedavi edilir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Boğaz Reflüsü Nedir, Neden Olur Boğaz Reflüsü Tedavisi Nasıl Yapılır, Nasıl Geçer

 Boğaz bölgesinde oluşan asit yanığının larengofarengeal reflü olarak da adlandırılan boğaz reflüsü mide reflüsünden farklı bir rahatsızlıktır.

Haberin Devamı

 Boğaz Reflüsü Nedir?

 Boğaz reflüsü mide asidinin boğaza ses tellerine ve geniz bölgesine kadar ulaşarak asit yanığı oluşturmasına denilmektedir. Boğaz reflüsü geçiren hastalarda boğazda geçmeyen takılma hissinin yanında öksürük geniz akıntısı yaşandığı gibi ses kısıklığı da görülmektedir. Bazı durumlarda boğaz reflüsü yaşayan kişilerde özellikle ağız kokusu belirtisi de görülmektedir.

 Boğaz Reflüsü Neden Olur?

 Boğaz reflüsü mide içeriğinin yemek borusundan üst kısma çıkarak boğaz bölgesine ulaşarak tahriş etmesi nedeniyle oluşmaktadır. Boğaz reflüsü kişide boğazında takılmış hissi vererek belirti gösteren bir rahatsızlıktır.

 Boğaz Reflüsü Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Boğaz reflüsü tedavisi belirlenen yöntemler ışığında devam ederken aynı zamanda diyet de önerilmektedir. Az ve sık yemek önerildiği gibi tok karna spor yapılmaması önerilmektedir. Uykudan önce başı dik tutmak ve uykudan önce yemek yenmemesi önerilmektedir.

Haberin Devamı

 Boğaz Reflüsü Nasıl Geçer?

 Boğaz reflüsü iyileşmesi için hekimin belirlediği tedavi yöntemleri uygulanırken aynı zamanda verilen diyetler uyum sağlamak boğaz reflüsünün geçmesi için faydalı olmaktadır. Boğaz reflüsü iyileşmesi için asitli gıdalardan uzak kalmak ve asit içeren her türlü yiyecekleri tüketmemek gerekmektedir.

 Boğaz Reflüsü Belirtileri Nelerdir?

 Boğazda gıcık tutmuş hissi oluşması, ses kısıklığı yaşanması, ses problemleri, seste kabalaşma durumları ve sesi kontrol etme güçlüğü, geniz akıntısı ve boğazda temizlenme ve öksürme ihtiyacı oluşması boğaz reflüsünün belirtileri arasındadır.

 Boğaz Reflüsüne İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

 Boğaz reflüsüne iyi gelen yiyecekler daha çok doğal ve içeriğinde asit değil daha çok bazik yapılı yiyeceklerdir. Örneğin pirinç, balık, havuç, bezelye, brokoli ve ananas gibi yiyeceklerin tüketilmesi boğaz reflüsüne faydalı olmaktadır. Tahılların bir kısmı da boğaz reflüsüne fayda veren besinler arasında bulunmaktadır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar