Evcil HayvanBıldırcın Ne Yer, Nasıl Beslenir? Bıldırcınların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Bıldırcın Ne Yer, Nasıl Beslenir? Bıldırcınların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

13.10.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Bıldırcın besleyen kişiler bıldırcının nasıl beslendiğiyle ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek istemektedir. Bıldırcın yetiştiriciliği yapan kişiler ise bıldırcının neleri yediğini öğrenmek istemektedir. Bıldırcın ne yer, nasıl beslenir? Bıldırcınların en sevdiği besinler nelerdir? Bıldırcının hangi yiyecekleri yemeyi sevdiğini ve ne şekilde beslenmesi gerektiğini detayları ile sizler için derledik.

Bıldırcın Ne Yer, Nasıl Beslenir Bıldırcınların En Sevdiği Besinler Nelerdir

Bıldırcın birçok çeşitli besin ile beslenebilen bir kuş türüdür. Bıldırcının sevdiği birçok farklı besin olduğunu söylemek de mümkündür. Özellikle içerisinde protein bulunan yemleri tüketmeyi seven bir tür olduğu da söylenebilir.

Bıldırcın Ne Yer, Nasıl Beslenir?

Bıldırcın, farklı besin türleri ile beslenen bir kuş olarak ifade edilebilir. Genel olarak otlarla beslenmeyi seven bir kuş türü olarak bilinmektedir. Özellikle kenevir tohumu en sevdikleri besinler arasında yer almaktadır. Ancak bıldırcın beslerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birisi de bıldırcına her gün sadece ot verilmemelidir. Çeşitli besinlerle beslenmesi gerekmektedir. Her gün sadece ot vermek gelişimini olumsuz yönde etkileyecek bir uygulamadır.

Bıldırcınların En Sevdiği Besinler Nelerdir?

Bıldırcınların en sevdiği besin kenevir tohumu olarak bilinmektedir. Kenevir tohumu dışında bıldırcınları civciv yemleri ile de beslemek mümkün olmaktadır. Üstelik bıldırcınların iki tip yem ile beslendiklerini söylemek de mümkündür. Bıldırcınları yemsiz ve susuz bırakmamak gerekir. Bu noktada ise oldukça özen gösterilmesi gerekmektedir. Bıldırcınlar oldukça hassas bir yapıya sahiptirler. Bıldırcınları beslemek için civciv yemlerini kullanabilirsiniz.

Yazarlar