1-Salatalık: Magnezyum, potasyum ve lif açısından zengin olan salatalık, ortalama %95 oranında su içerir. Hem tok tutar hem de gün içerisinde daha az susuzluk yaşanmasını sağlar. Salataların içerisinde bol bol kullanılabileceği gibi iftar sonrası da çubuklar halinde tüketilerek hem oyalayıcı hem tok tutan hem de sıvı ihtiyacını karşılayan bir ara öğün seçeneği olarak kullanılabilir.
2-Karpuz: En çok kafaları karıştıran meyvelerden biri olsa da içeriğindeki su miktarı ile porsiyon kontrolü söz konusu olduğu sürece ramazanın en değerli besinlerinden birtanesi. İçeriğindeki potasyum ile kan basıncını düzenlemeye ve vücudun doğal sıvı dengesini dengelemeye yardımcı olurken; likopen içeriği ile de bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olur tüm olumlu etkilerinin yanında şeker içeriği nedeniyle de porsiyon kontrolünü aşmamakta da fayda var. 2-3 parmak kalınlığında 1 dilim karpuz 1 porsiyona eşdeğer olup günlük olarak yeterli bir tüketim miktarıdır.
3-Kefir: İçeriğindeki probiyotikler, fazladan enerji eldesine engel olurken; tokluk hormonlarının salınımını da destekler. Hazımsızlık, şişkinlik gibi sindirim problemlerini azaltmaya yardımcı olur. Sıvı ihtiyacını da karşılayacağından yatmadan 2 saat önce veya sahurdan sonra tüketilebilir.
4-Soğuk Çorbalar: Sıcak yaz günlerinde uzun saatlerin ardından iftarınızı soğuk, serinletici ama bir o kadar tok tutucu ve besleyici nitelikte olan soğuk çorba ile açmaya ne dersiniz? Arpa, nohut gibi besinlerin suyu ilave edilerek yoğurtla birlikte hazırlanan soğuk çorba iftar ya da sahur öğününde tüketildiğinde ferahlamaya yardımcı olurken, lif içeriği ile birlikte bağırsakların çalışmasına ve tok kalmanıza da destek verecektir.
5-Süt: İftar ve sahurda olmak üzere her gün 2 bardak süt içilmesi hem iştahı dengeler hem de iyi bir kalsiyum kaynağı olması nedenilye kasların rahatça kasılıp gevşemesine destek olarak uzun açlık saatleri boyunca hissedilen yorgunluk ve halsizlik hissinin engellenmesini sağlar. Sıvı ihtiyacınında desteklenmesine yarar sağlayacak besinler arasındadır.