11.03.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:
Bebeklerde görülebilecek cilt hastalıkları bazen kısa bazen de uzun tedavi süreçleriyle iyileştirilebiliyor.
Bebeklerde Cilt Hastalıkları Nelerdir?
Bebeklerin bağışıklık sistemi tam olarak gelişmediğinden bazı hastalıkları daha kolay yaşayabiliyor. Özellikle bebeklerde cilt hastalıkları oldukça fazla görülüyor. Bu cilt hastalıkları bazen tehlikeli olabilirken bazen de geçici olabiliyor. Yaşanan cilt hastalıklarının pek çok nedeni olabiliyor. Yeni doğan bebeklerin cildinde görülebilecek bazı durumlar şu şekildedir;
Doğum lekesi
Deride yağ bezesi
Yüzeyel hemanjiyomlar
Milia
İsilik
Akne
Pişik
Konak
Egzama
Cilt soyulması
Toksik eritem
Bebeklerde görülen bu cilt hastalıklarının büyük bir kısmı erişkinlerde de görülebiliyor. Bazı cilt hastalıkları dış etkenlerden veya genetik faktörlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. Cilt hastalıkları genellikle cilt üzerinde bazı belirtiler gösterir. Bu belirtiler uzun sürmesi durumunda mutlaka sağlık kuruluşlarına gidilerek, doktorlara muayene olmak gerekir. Anne ve babalar bebeklerin cildinde görülen herhangi bir lekeden dolayı, bebeklerini kontrol ettirmelidir.
Bebeklerde En Sık Görülen Cilt Sorunları ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bebeklerde bazı cilt sorunları görülebiliyor. Özellikle isilik genellikle tüm bebeklerde görülür. Bebeklerde yaşanan bazı cilt sorunları basit nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Özellikle bebeklerin mevsimlere göre giydirilmemesi bazı cilt sorunlarına neden olabiliyor. Bebeklerin cildinde bazı nedenlerden dolayı soyulma görülebiliyor. Bu durum çok nadir olarak olsa da, tedavi edilmesi gereken bir cilt hastalığıdır. Her cilt hastalığının farklı bir tedavi yöntemi bulunuyor. Özellikle egzama ve kurdeşen gibi hastalıkların mutlaka hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekir.
Bazı cilt hastalıkları bebeklerde yoğun kaşıntı yapacağından yaralar koparılabilir. Doktorlara götürülerek gerekli olan testlerin yapılması gerekir. Bu cilt hastalıklarında genellikle bebeklere krem tedavisi uygulanır. Verilen kremlerle cilt üzerindeki etkiler ortadan kaldırılır. Bazı hastalıklarda erişkinlere göre daha farklı tedavi yöntemleri uygulanabilir ve kısa sürede iyileştirilir.