SağlıkBebeklerde Aşı Sonrası Ateş Nasıl Düşürülür?

Bebeklerde Aşı Sonrası Ateş Nasıl Düşürülür?

10.09.2021 - 16:38 | Son Güncellenme:

Ebeveynlerin en fazla tedirginlik yaşadığı dönemlerden anlardan biri de bebeklerine aşı vurulma işleminin ardından bebeklerin ateşlerinin çıkmasıdır. Bu sebeple ebeveynler genel olarak aşı sonrasında ateşin ortaya çıkıp çıkmaması hakkında endişe yaşayabilirler. Bununla birlikte ebeveynler aşı sonrası ortaya çıkan ateşi düşürmek için metotlar arar. Bebeklerde ya da çocuklarda ortaya çıkan aşı sonrası ateş konusunda tüm detayları derledik.

Bebeklerde Aşı Sonrası Ateş Nasıl Düşürülür

 

Ateş, vücut ısısının normal düzeyin üstüne çıkması olarak tanımlanabilir. Genel olarak bakıldığında makattan ölçülebilen ateş kapsamında normal olan vücut ısısı 36,4 Cº ile 37,6 Cº olarak kabul edilir. Bununla birlikte koltuk altından ölçülmekte olan normal vücut ısısı ise 36,5 Cº ile 37,0 Cº olarak nitelendirilir.

Haberin Devamı

Aşı Nedir?

Aşı, hastalıklara karşı bağışıklık kazanılması amacıyla insan ya da hayvan vücuduna verilebilen, zayıflatılmış nitelikteki hastalık virüsü, hastalık etkeninin salgıları ya da parçaları ile oluşturulan çözeltiye verilen isimdir. Mikroplar ya da virüsler tarafından meydana gelen hastalıkların olması durumuna karşı vücut, bağışıklık sistemi sayesinde yanıt verir.

Bebeklerde Aşının Ardından Ortaya Çıkan Ateş Nasıl Düşürülür?

Bazı aşıların ardından ilk yirmi dört saat içinde bebeklerde ateş ortaya çıkabilir. Bu durum normal bir durumdur. Otuz sekiz dereceyi geçmemiş olan durumlarda ateşi düşürebilmek için genelde ilaç kullanmak gereksiz olmaktadır. Bunun dışında otuz sekiz derece ve daha yüksek olan derecelerde, özellikle bebek çok huzursuz davranıyor ise ateş düşürücülerin kullanılması gerekir.

Haberin Devamı

Bebeklerde Ateş Düşürme Teknikleri Nelerdir?

Bebeğin üzeri çıkartılır.

Bebeğe ılık bir duş aldırılır.

Hafif rüzgarlı veya serin olan bir havada bebeği kısa süreliğine balkona çıkarma işlemi de ateşi düşürmeye yardım edebilir.

Altı aydan büyük olan bebeğe su verilir.

Sık sık ateşini ölçülmesi gerekir.

Bebeğin alnına ıslak bir bez koyulur.




Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar