19.06.2021 - 23:22 | Son Güncellenme:
Bebeklerin ek gıdaya geçmesi ile yoğurt kullanımı başlamaktadır. Özellikle yoğurdun taze olması ve günlük sütten mayalanması çok önemlidir.
Bebek Yoğurdu Nasıl Yapılır?
Bebek yoğurdu yapımında mutlaka pastörize süt kullanılması gerekmektedir. Alerji riski taşıması sebebiyle ilk olarak 1 veya 2 çorba kaşığı verilmelidir. 5 günden fazla tüketilebiliyor se yoğurt vermeye devam edilebilir.
Bebek yoğurdu yapımı oldukça kolaydır. Günlük süt ve mayalanmış 1 kaşık yoğurt ile bebek yoğurdu yapmak mümkündür. Fakat mayalama işleminde dikkat edilmesi gereken nokta sütün sıcaklığıdır. Genellikle süt 40 ile 45 dereceye geldiği zaman mayalama işlemi yapılabilir.
Bebekler İçin Evde Yoğurt Yapımı
Bebekler için evde yoğurt yapabilmek için bazı malzemelerin eksiksiz olarak bulunması gerekir. Bunlar 1 litre pastörize inek sütü ve 1 yemek kaşığı yoğurt olmaktadır. Bu malzemelerin hazır edilmesinden sonra yoğurdu evde şu şekilde yapabilirsiniz:
- İlk olarak 1 litrelik pastörize süt kaynatılmalıdır. Süt kaynadıktan sonra 45 dereceye gelene kadar soğutulmaya bırakılmalıdır.
- Sütün 45 derece olduğunu anlamak için elin sıcaklığa dayanabilmesi gerekir.
- Süt 45 derece sıcaklığa geldikten sonra sütün içerisinde 1 yemek kaşığı yoğurt katılmalıdır.
- Yoğurt katıldıktan sonra üzeri bir bez ile örtülmelidir. Bez tencerenin her tarafını örtmesi gerekir.
- Oda sıcaklığında yaklaşık 5 saat kadar bekletilmelidir.
- 5 saat bekletildikten sonra buzdolabına koyulması gerekir.
- Buzdolabına konulan yoğurt 1 gün dolapta beklemesi gerekir.
- Mayalanan yoğurt 2 gün boyunca güvenle kullanılabilir.