27.05.2021 - 14:01 | Son Güncellenme:
Balık kızartırken bir tencere içerisine sirkeli su koyulmalı ve kaynatılmalıdır. Kaynayan sirkeli su, balık kokusunun önüne geçecektir
Balık Kokusu Evden Nasıl Çıkar?
Evlerde yapılan bazı yemekler yoğun kokular oluşturabiliyor. Yemek kokusu denilince ilk akla gelen her zaman balıklardır. Evlerde balık yapıldığı zaman ev içerisinde yoğun balık kokusu oluşur. Tüm eşyalara sinebilecek olan balık kokusunun nasıl engelleneceği ev kadınları tarafından oldukça merak ediliyor. Balık kokusu yoğun bir koku olması nedeniyle, ev içerisinde rahatsız edici seviyelere ulaşabiliyor.
Her ne kadar cam ve balkonlar açılsa da, koku kolay bir şekilde gitmiyor. Pek çok birey balık kokusunu gidermek hakkında bazı araştırmalar yapabiliyor. Balıkları kızartmaya başlamadan önce bir tencere içerisine sirkeli su eklenerek kaynatılması gerekir. Sirkeli su kaynatılırken, bir yandan da balık pişirme işlemleri yapılabilir. Sirkeli su, balık pişirilirken ki dağılan kokuyu çekerek kokunun yayılmasını önler.
Evdeki Balık Kokusu Nasıl Giderilir?
Evlerde oluşan balık kokusunu gidermek için uygulanan birçok yöntem bulunuyor. Ev sakinleri sıcak su içerisine vanilya ekleyerek kaynatabilir. Kaynatılan vanilya, balık kokusunu bastırarak daha güzel kokuların yayılmasına yardımcı olacaktır. Balık kızartılan tencere içerisine küçük maydanoz dalları eklenerek, kokunun azaltılması sağlanabilir. Her evde kullanılan koku mumları da, balık kokusunu bastıran kokulardır. Mutfağın herhangi bir bölümünde koku mumları yakılarak, balık kokusu engellenebilir.