18.03.2021 - 17:26 | Son Güncellenme:
Bacaklarda kaşıntı ve kızarıklık bazı sağlık problemlerinin habercisi olabilir.
Bacaklarda Kaşıntı ve Kızarıklık Neden Olur? Nasıl Geçer?
En çok görülen hastalık problemlerinden biri olan kaşıntı, her insanın yaşadığı bir durumdur. Kaşıntının birçok nedeni bulunur. Tıp dünyasına bakıldığında kaşıntıya sebep olan birçok sağlık problemi bulunuyor. Özellikle bacaklarda oluşan kızarıklık ve aşırı kaşıntı kişilerin yaşam kalitesini çok düşürerek, birçok soruna yol açıyor. Cilt bakımı bu konuda ön plana çıkıyor. Cildin takibi yapılarak, değişiklik olup olmadığı detaylı olarak kontrol edilmelidir.
Bacaklarda oluşan kaşıntının bazı sebepleri olabilir. Kaşıntıya sebep olacak hastalıklar çok fazladır. Gerekli olan testler yapılarak hastalığın kendisi ortaya çıkartılır. Kaşıntılar geçici veya kalıcı olabilir. Kaşıntı süresi takip edilerek, kendiliğinden geçmemesi durumunda mutlaka sağlık kuruluşlarına gidilerek muayene olunmalıdır. Kaşıntı belirtisi olan bazı hastalıklar;
● Egzama
● Urtiker
● Şeker Hastalığı
● Alerjik reaksiyon
● Kuru cilt
● Fazla güneşte durma
● Isırıklar, sokmalar
● Sedef
Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kaşıntının tedavisi yapılabilmesi için öncelikle bir tanı koyulması gerekiyor. Hangi sağlık probleminden dolayı kaşıntı oluştuğu araştırılmalıdır. Kaşıntıyı giderecek birçok ilaç ve krem bulunuyor. Özellikle kaşıntı problemlerinde kaşıntı kremleri kullanılıyor. Fakat durum sadece kaşıntıdan ibaret değilse, kremlerin pek işe yarayacağı söylenmiyor. Gerekli olan testlerin yapılarak hastalığın belli edilmesi tedavi sürecinde önemli bir etken oluyor.
Kaşıntılar cilt altında oluşan iltihaplardan veya herhangi bir böcek ısırığından olabilir. Bazı kişilerin bilmediği birçok alerjisi olabiliyor. Alerjiler kişilerde kaşıntı ve kabarıklık oluşturuyor. Mutlaka alerji testleri yapılarak alerji olup olmadığı öğrenilmelidir. Diğer hastalıklar için kan testi ve diğer testler yapılarak tedavi sürecine başlanır. Kaşıntılar için genellikle krem ve hap türü ilaçlar tercih ediliyor. İlaçların farklılığına göre iyileşme görülebiliyor. Tedavi sürecinin başlatılabilmesi için, gerekli testlerin yapılması ve sonuçlarına göre tedavi yöntemi belirlenmesi gerekiyor.