Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Bir kuşağa ait karmik hesaplar kapatılıyor. Hesaplar kapanıp borçlar ödenirken sömürüden bahsetmek gerekir. Kimi nerede sömürüyoruz ve bizi sömürmelerine neden izin veriyoruz? Toplum olarak sömürüden uzak yeni bir anlayışın tohumlarını ekmekle görevliyiz. Sızlanıp şikayet etmeden bu zamanda yaşıyor olmanın hakkını verebilmeliyiz. 

İnsanlık, uzun zamandır geçmişten gelen borçları kapatmaya çalışıyor. Artık geride kalması gereken sistemlere veda edip yeniye yer açma vakti geldi. "Şimdi neler olacak, Kova dolunayı beni nasıl etkileyecek?" değil, "Ben ne yapabilirim?" diye soruyor olmalıyız. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde, insanlıktan maksimum uyanıklık ve farkındalık beklenmektedir. Defoları, hataları, sömürüyü görüp iyileştirecek, hatta bazı kişileri ve ortamları geride bırakacaksınız. Hem kendi değerinizin farkına varmalı hem de herkese layık olduğu değere uygun davranmalısınız.

Haberin Devamı

Dolunay, beklemediğimiz bir anda beklemediğimiz bir sınava giriyor gibi hissetmemize sebep olacak. Makul insan, yaşamı, kişileri kontrol etmeye çalışmaması gerektiğini bilir. Öngörülemez durumlarla karşılaştığında paniğe kapılmaz ve yapılması gerekenin ne olduğunu anlamaya çalışır. Dışarıdan bakmayı başardığımızda her planın, tüm işleyişin değişime tabii olduğunu ve bu değişimin bize kendimizi gerçekleştirme yolları yarattığını görebiliriz. Bazen devam eden rutinler bozulur ve beklentiler, hayaller yön değiştirmek zorunda kalır. Yaşam akıp giderken kullanmadığınız cesaret, direnç, güç, yetenek, sabır vb. ne varsa aktive olur. Mışıl mışıl uyurken uyanıp tüm gücünüzle kaldığınız yerden yaşamaya başlamış gibi hissedersiniz. Dileyelim ve gayret edelim ki sarsılmadan uyanmamız mümkün olsun.

Unutmayın; sürtüşme ne kadar büyük olursa ortaya çıkacak güç ve potansiyel de o kadar büyük olur. Bazen, gözle görülür veya dile getirilecek bir olay yaşamadığımız halde baskı, huzursuzluk, mutsuzluk hissederiz. Bu zamanlarda daha çok iç dünyamıza dönmeli ve neye kırıldığımızı, hangi beklentimizin karşılanmadığını fark etmeyi denemeliyiz. Mutlu olmayı bir koşula bağlamış olabilirsiniz. O koşul gerçekleşmediği için huzursuz musunuz? Umursamaz görünüp kırgınlıklarınızı derinde mi yaşıyorsunuz? Şimdi kanıyor olsa da yaralarınızın çoğu geçmişten kalma. Gerginlikten uzak, dengeli ilişkiler kurmak için eski hesapları kapatmanız gerekiyor. Maddi-manevi güç ve yeteneklerinizi abartmaktan, olaylara aşırı tepki göstermekten kaçının.

Haberin Devamı

Dolunay, konuya netlik kazandırmak (hesapları kapatmak) için katı ve iddialı bir duruş sergilemek isteyecektir. Olay, bireysel yaşamı aşıp toplumu ve dünyayı ilgilendiren bir forma büründüğünde ortak duygusal, ruhsal, düşünsel, fiziksel bir telaş başlar. Toplumun ortaya koyduğu davranışlar birbirine benzerlik gösterir. Aynı kaderi paylaşmanın ne demek olduğunu, farklılıklarımızın bir öneminin kalmadığını gerçekten anlarız. Bu, Birlik bilincine ulaşmak için evrimsel açıdan en çok kullanılan yöntemlerden biridir.

Takım oyunlarında başarı kazandığınızda, topluca ibadet ettiğinizde, ortak bir ideal için çalışıp savaştığınızda yaşadığınız ruhsal tatmini düşünün. Biz bunu sadece ruhsal romantizmle bağdaştırırız.  Esasen konu, evrimsel düzeyde önemli, evrensel oranda büyüktür.

Haberin Devamı

Evrende israf edilen ne tek bir an, ne bir enerji, ne de bir eylem vardır. Her şey daha büyük bir amaca ve daha güçlü bir yarına hizmet eder.  Yeter ki kendinizi kurban gibi hissetmeyin ve ne kadar şanssızım demeyin. Kaderinize küsüp sorumluluktan kaçınmayın. Fizik dünyada yaşanan ne varsa bizim ilerlememiz için vardır. Bedenin maruz kaldığı deneyimler sayesinde ruhsal olarak tamamlanabilmekteyiz.

Siz bu hayata, bu zamanda, tesadüfen gelmediniz. Ya kapanacak borçlar sizinle ilgili ya da o kadar yüce gönüllü ve güçlüsünüz ki yardıma geldiniz. Belirsizlikler, değişimler, dönüşümler yorucu olsa da yiyip, içip, üremek için yaşadığına inanmak gerçekçi değil. Daha büyük bir plan var, olmalı da zaten.

Pandemi bize temas ettiğimiz, etmediğimiz herkese karşı sorumluluklarımızı hatırlattı. Tüm bu yaşananlar bulaşıcı hastalıktan korunmayı öğretmek için yaşanmadı. Aynı zamanda karanlık düşüncelerimizin, korkularımızın, kaygılarımızın, umutsuzluklarımızın, vurdumduymazlıklarımızın, bencilliklerimizin de kimseye zarar vermemesine özen göstermeliydik.

Zihni ehlileştir, iyi düşün, çözüm üret, ışığı büyüt, aydınlığa ilerle!

Kova dolunayında "iyiliği büyütme, geleceği aydınlatma" sınavlarından geçeceğiz. Ortak bir düşüncede birleşen insan sayısı arttıkça etki sahası da genişler.  İyi niyet, pozitif düşünce ve umut SALGINI başlatmayı seçelim. Şahane bir dolunay olacağına eminim. Sizlerin de bu değerli yol ayrımını fark etmenizi diliyorum.

Peki burçlar bu dolunayı nasıl karşılasın? Hangi burç ne tip sorumluluk alsın? Sömürüden uzak bir gelecek yaratmak için neler yapmalıyız? Sorularınızın cevapları aşağıda. 

Koç

Sosyal çevrenizde yaşadığınız bir kriz size yeni bir farkındalığın kapısını açacak. Arkadaş çevreniz ve toplumsal oluşumlar hakkında fikirleriniz değişebilir. Aşk ve çocuklarla ilişkinizi sorgulayabilirsiniz. Sorgulamanın başladığı alan, değişimin de başlayacağı alandır.

Sömürü konusunda düşünmeniz gereken alan ise korkularınızla ilgisi olabilir. Sınırlanmaktan, kısıtlanmaktan korkup korkmadığınızla yüzleşin. Bu korkularınız sebebiyle sömürüye açık hale gelebilir, hatta korunma refleksiyle sömüren siz olabilir misiniz?

Boğa

Kariyer hayatınızda beklenmedik gelişmeler olabilir, hatta kariyer yaşamınızda yeni bir yola çıkmanız mümkün. Aile ve kariyer arasında sıkışıp kalmış hissedebilirsiniz. Öz arzunuz (kaderiniz) olan bir kariyer planının ardından koşun. Parlak bir fikir, ani bir gelişme, yeni bir iş teklifi söz konusu olabilir. 

Sosyal hayata katılmanın vakti gelmiş olabilir. Gruplar, kulüpler, dernekler, arkadaş çevresi sizden neler alıp götürdü? Arkadaş ortamında, ortak idealler doğrultusunda yapılan çalışmalardaki performansınız yeterli miydi?

İkizler

Yurt dışına çıkmak, çevre değiştirmek, inanç kalıplarınızı yıkmak zorunda kalacağınız bir dönemdesiniz. Yabancı bir ülkede yaşamak ya da yeni bir eğitim almak için gerekli olan zaman ve finansal kaynak için beklemek zorunda olmayabilirsiniz. Hayallerinizle aranıza giren maddi-manevi zorunluluklardan özgürleşme vakti geldi. Sizi ufkun ötesine taşıyacak kişi ve olanaklar hemen yanı başınızda olabilir.

Sömürü konusunda ise kariyerinizi merkeze alın. İş-meslek alanında kendinizden çok taviz verdiğiniz ya da tam performans çalışamadığınız durumları gözden geçirin. 

Yengeç

Gelir-giderler ve tüm mali konular, yeni bir bakış açısı geliştirmenizi sağlayacak deneyimlere gebedir. Birlikte kazanmak, kazancı birlikte büyütmek ve harcamak konusundaki anlayışınız ve algınız değişebilir. Adil paylaşım konusunda daha derin düşünmeye başlayabilirsiniz. Tüm bu yenilikler aşk hayatınızı da hareketlendirebilir. Ruhsal alanlara ilginiz artıkça yetenekleriniz ön plana çıkabilir.

Hayallerinizde, yaşama bakışınızda, yüksek ideallerinizde samimi misiniz? Sömürülmeden, sömürmeden yürünecek yeni bir yol bulmanız gerekiyor.

Aslan

Eşinizle, ortağınızla ilgili yıllara yayılmış ve değişmesi gereken düşünce kalıpları var. Siz bu ilişkiyi ve ilişkinin taraflarını fazla yüceltmiş olabilir misiniz? İlişki içinde kendinizin de başka bir yönünü göreceksiniz. Benliğinizin sınırları ilişki içinde yok olmamalı, ama siz de tahakküm eden biri olmayın ve en iyiyi ben bilirim replikleri kullanmamaya özen gösterin.

Sömürü konusunda ise gelirler, borç ve alacaklar, nafaka, miras gibi başlıklara dikkat etmenizi önerebilirim. Ortak gelir ve giderlerde ne sizi kullanmalarına izin verin, ne de kendi hakkınızdan rızanızla vazgeçin. 

Başak

İş hayatınız ya da arkadaşlarınızla aniden gelişen bir iletişim, geçmişe ait defolu davranışlara son vermenizi sağlayacak. Kendinizi gereksiz pek çok şeye mecbur ve memur ettiğinizi düşünüyorum. İçe dönerek sizi yorup hasta edecek oranda titizlendiğiniz konuları listeleyebilirsiniz çünkü önce sağlığınızı ve iç huzurunu tesis etmeniz gerekli.

İkili ilişkilerde veya ortaklıklarda sömürüldüğünüzü düşünebilirsiniz. Biraz daha dışardan baktığınızda konu netlik kazanabilir. Belki her şey göründüğünden çok farklıdır.

Terazi

Aşk hayatınızda, yaratımla ilgili alanlarda, keyif aldığınız her konuda sizi kendinize getirecek ve eskiyle bağlarınızı kesmenizi sağlayacak ani bir durum gelişebilir. Hobileriniz, bir yeteneğinizi ortaya çıkarabilir. Eğlencenin yeni tanımını yapacak, sosyal hayata dahil olma koşullarınızı güncelleyeceksiniz. Arkadaş çevrenizde de ciddi bir arınma olacağını söyleyebiliriz.

İş hayatı ve iş arkadaşları açısından sömürüyü düşünmeniz gereklidir. Çalışma ortamında ya da evde fazla sorumluluk alarak adil görev paylaşımını engelliyor olabilirsiniz.

Akrep

Sizin için uyanma, fark etme başlıkları ev ve yuva konularında gerçekleşecektir. Bilinçaltı bir konu, çocukluk döneminden kaynaklanan bir travma size yük olmaktan vazgeçiyor diyebiliriz. Aniden patlak veren bir olay, kariyerinize yön veren ya da engelleyen bazı bilgileri su üstüne çıkarabilir. Belki bir spiritüel çalışma yaparsınız ve büyük evrensel sırlarla yüzleşme şansı elde edersiniz. 

Sömürü konusunda çocuklarınızı, sevgilinizi mercek altına alabilirsiniz. Yaşamı keyifli hale getirme gayretiyle ipleri kimsenin eline vermemelisiniz.

Yay

Sizin için artık gerçek bir tamamlanma vakti geldi. Yakın çevre, kardeş, komşu, kuzen veya herhangi başka biri ile öyle bir şey yaşarsınız ki hayata bakış açınız değişir. Belki de şimdiye kadar hoşgörü gösterdiğiniz bir konu-kişi vardır ve ‘’Hay Allah, değmezmiş.’’ dersiniz. Bugüne kadar, sınırlı bir açıdan bakarak kendi yolunuzu çizemediğinizi fark etme dönemindesiniz.

Sömürü konusunda ise bilerek ya da bilmeyerek ailenizden evinizden birileriyle eşit ve adil olmayan bir paylaşım içinde olup olmadığınız konusunu irdeleyin. Soru şu; çevrem benden ne bekliyor ve ben neden bunu yapmak zorunda hissediyorum?

Oğlak

Para kazanmak, harcamak hatta maddi değerleri korumak konusunda beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Yaşadığınız deneyim, sizin paraya bakış açınızın değiştirmek istiyor. Doğal olarak öz değer algınız da değişecektir. ‘’Bireysel kazançlar mı yoksa müşterek yatırımlar mı?’’ diye kararsızlık yaşayabilirsiniz. Bu değişimin size kattıkları ile diğer insanlara örnek olabilirsiniz.

Yakın çevrenizle ilişkileriniz ve iletişim yoluyla elde ettiğiniz kazançları sömürü başlığıyla değerlendirin. Çevreniz için gereğinden fazla enerji sarf ediyor olabilir misiniz? En önemlisi kendinizi sömürmek ve yaşamdan kaçmaktan vazgeçmelisiniz.

Kova

Genel sağlığınızla ve yeni işinizle ilgili beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu gelişme sizi, ortaklıklar ya da aşk ilişkilerini sorgulamaya yönlendirebilir. Verilen sözlerin tutulup tutulmaması, iş birliği içinde olduğunuz kişi ve konuları yeniden gözden geçirmenize neden olacaktır. Kimlerden uzaklaşmanız ve kimlerle yola devam etmeniz gerektiğini öğreneceksiniz. 

Maddi-manevi değerler açısından dengeyi tutturamadığınız, sömürdüğünüz, sömürüldüğünüz alanlar var mı? Unutmayın, karşı tarafı korumaya kalkmak da dengeyi bozar. Maddi-manevi her alanda kendinize de adil davranmayı başarmak zorundasınız.

Balık

Siz bu dolunayda korkular, kısıtlılıklar ve bağımlılıklar konusunda beklenmedik bir farkındalığa erişebilirsiniz. Gelişen bu durum, iş hayatınızla ilgili bazı düzenlemeler yapmanıza sebep olacaktır. İş hayatınız ile duygu dünyanız arasında bir köprü kurabilirseniz başarmış olacaksınız. Yaşamın her alanı, ruhunuzu beslemeli ve sizi özgürleştirmeli.

Sömürü konusunda kendinize odaklanın. Fazla bireysel davranıp davranmadığınızdan ve yüzeysel anlık başarılarla yetinme hatasına düşüp düşmediğinizden emin olun.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgilerimle.