Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Üst akıl, insanlıktan beklentisini duyurmaya hazırlanıyor. Sonlardan, bitişlerden çok başlangıçlara, yeniliklere odaklanalım. Hayat bilmediğin, deneyimlemediğin bir hızla akıyor. Ona yön vermesi gereken sensin. Geçip giden, geride kalan her şeye herkese izin ver… 

Zamanın ilerisinde bir sorumluluk, irade ve mantık performansı sergilemeye hazırlanmalıyız. Tüm zamanlar iç içe yaşanıyor farklı gelecekler inşa ediliyor. Çorbada tuzun olsun, geleceğin Dünyasına bir katkın olsun istiyorsan, düşünmeye başla. Dünyanın gelecekte nasıl bir yer olmasını istediğine kafa yor…  

Haberin Devamı

Dolunay, diğer insanlarla, hayatla, sevdiklerimizle, tutkularımızla, işimizle, okulumuzla, yaşadığımız şehirle vb. aramızda görünmez duvarlar, mesafeler varmış gibi hissetmemize neden olacak olaylara gebe. Kimi nedensiz bir yalnızlık duygusuyla sarsılırken kimi de en yakınlarıyla yollarını ayıracak.   

Yeteneklerimizin, sorumluluk anlayışımızın, başarılarımızın, ciddi-ölçülü tavrımızın daha fazla takdir edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Kırılıp, gücenip kabuğumuza çekilme hatasına düşmeyelim. Daha yeni başlıyoruz; hayattaki yeni yerimizi bulmaya çalışacağız.   

Kutuplaşmalara meydan vermemek lazım. Herhangi bir konudaki fikrimiz, tavrımız, inancımız, zaafımız, duygumuz diğerlerinden farklı olabilir, olmalı da. Bu farklılıklar ışığında yeni bir yapı kurmak durumundayız. Kurucu kadroda değilsek bile nereye ait olduğumuzu arayacağız. Bunun karmaşık bir durum olduğunun farkındayım ancak sakin olun. Ben kimim, nereye gitmeliyim diye kafa karışıklığı yaşayanları Kendini Keşfet Eğitimlerine bekliyorum. Bu eğitimlere katılma şansı olmayanlara şunu önermeliyim; iç sesinize güvenin. İyi hissetmediğiniz alanlar, yan yana yürüyemediğiniz kişiler kendiliğinden uzaklaşır. Çeşitli yol ayrımlarıyla sınanacaksınız. Geriye çekilip kendinizi, hayatınızı, hayattaki yerinizi gözlemleyin. En çok nereye yakıştığınızı fark edeceksiniz. 

Temel değerlerimize illa sahip çıkalım. Doğrularımızı ara sıra masaya yatırmamızda yarar var. Bağımlılıklar içinde en zor terk edilen fikri olandır. Uyum sağlamayı, zamanın imkanlarını yakalamayı kısaca hayatı zorlaştırır.  

Haberin Devamı

Oğlak Dolunayı 29 derecede yani ustalık derecesinde gerçekleşiyor. Ustanın, ustaların sorumluluk alması gereken zamanlardan geçtiğimiz söylenebilir. Bireysel ve toplumsal gelişime hizmet eden, zamanı-insanı okuyan, değişime direnmeyen herkes bir gün usta olacaktır. Öte yandan dolunay, işi ehline bırak, ehli olmadığın işten uzak dur mesajı taşır.    

Dolunay yoğun bir enerjiye sahip. Artan yoğunluktan hepimiz nasibimizi alacağız. Yoğunluk arttıkça doğa, insanlar, hayvanlar gerilebilir, biz gerilmeyelim. Huzur ve dinginlik veren hobilerimizi merkeze alabiliriz. Dinginlik veren müzikler, kitaplar, dost sohbetleri çok işe yarayabilir. En derin duygular, en gizli düşünceler, en ürkütücü planlar, en acımasız otorite figürleri dikkat çekebilir, sükûnetle izleyelim. 

Tarihin akışını belirleyen, yönlendiren kim? Sen, ben hatta dahil olduğun-olduğumuz gruplar. Bireysel ve kolektif geleceğe bir bakıma Dünyanın gidişatına biz yön veririz. Ancak bireyin veya toplumun gelişimiyle ilgili uygulamalar değişmeye başladı. Şimdiye kadar geçerli olan evrimsel, evrensel yasalar yapılandırılıyor. Tüm yasaları ele almamız mümkün olmasa da dolunayın vurguladığı konulara değinmemiz gerekir.  

Haberin Devamı

Ortalama bilince sahip birkaç kişinin bile ortak düşüncesi hayatının gidişatını etkileyebilir. Başka bir ifadeyle senin herhangi bir konuda başarısız olacağına inanan çok sayıda kişi varsa bu olumsuz kanaatler birleşir büyür ve başarısız olmanı garantiler. Frekansı çok yüksek tek bir kişi bile bunu çok rahat yapar. Esas mesele onların güçlü olması değil senin zayıf olmandır. Kaygı, endişe veya korku duyduğunda çatlaklar oluşur ve dışarıdaki olumsuz enerjiler içeriye sızar. Hani her şey yolunda giderken ‘’Nazar mı değdi nasıl her şey tersyüz oldu? ’’diye düşünmemize neden olan olaylar yaşarız ya tam olarak bundan bahsediyorum. Bundan korunmak için en bildik uygulama düşüncelerimizi, hayallerimizi, planlarımızı kendimize saklamamız veya frekansımızı yükseltip kaygı duymadan, şüpheye düşmeden sonuca odaklanmamızdır. En azından şimdiye kadar böyle yaptık. Dolunay işlerin değiştiğine, değişeceğine vurgu yapıyor. Artık geleceğin hakkında tek yetkili olmalısın. Projelerini, hayallerini, planlarını hayata geçirmek için ‘’mantık-irade ve sorumluluk’’ algını değiştirmen, geliştirmen gerekiyor. Toplum geleceğine yön vermek, yön verenlerin içinde olmak istiyorsan yine aynı reçeteyi uygulayacaksın. ‘’Mantık, İrade, Sorumluluk’’ diye yola çıkacaksın.  

Kolektife yön verenlerden olmak için doğaüstü güçlere ihtiyacın yok. Ortalamanın üstüne çıkman yeterli. Kısaca en üst versiyonuna değil bir üst versiyonuna çıkmakla başlaman gerekiyor. Değişmek, gelişmek için önce kendini tanı, hayatını sorgula. Seni üzen, sıkan, yoran, korkutan nedir? En çok ne yapmaktan nerede olmaktan keyif alıyorsun? Seni mutlu eden ortamlara, durumlara, kişilere ne kadar uzaksın? Bu mesafeler aşılır mı, aşmak için neler yapabilirsin? vb. ‘'Ben günümü doldurur, vakti gelince çeker giderim. Geleceğe yön vermek gibi bir sorumluluk almak istemiyorum’’ deme şansın olmadığının altını çizeyim. Bugün hayattaysan bu sorumluluktan kaçınman mümkün değil. İster yön verenlerden ol istersen başkalarının yolunu takip et, sen bilirsin. Ancak tabağına konanı beğenmeme veya şikâyet etme hakkın olmayacağını unutma. Bundan önce kadere, şansa söylenip durdun. Zorda kalınca dualar ettin, dilekler diledin, ritüeller yaptın, yalvardın, yakardın, yardım istedin veya isyan ettin. Dolunay der ki; bir devrenin sonuna gelindi. İsteme, dileme, yalvarma dönemi sona erdi. Zihnini değil tüm benliğini devreye aldığında bu konuyu daha iyi anlayacak, bu görevi hatırlayacaksın. Zira tüm benliğinle bugünlere ulaşmak için çabaladın. Bugün geldi, sözünü tut, akdi yerine getir. Aktin; insanlığın geleceğine bir tuğla koymaktır. Sen onların göremediğini görebilir sorunlarına sıra dışı çözümler bulabilir hale geleceksin. Bazen gelecek öngörülerinin ne kadar isabetli olduğunu düşüneceksin. Oysa geleceği gören değil, geleceği inşa edensin. Anda yaşanan, geçmişten günümüze ulaşan veya geleceği etkileyecek olan tüm meseleleri çözecek beceriye sahip yaratıldın. Tek risk toplum yararına değil benliğine hizmet etmen olabilir ki bunu yapmayacağına inancım tamdır. Zamanla ilerlediğin yolda yoldaşlarını bulacaksın, korkma yalnız kalmazsın. En ileri bilinçler (ustalar) zamanı geldiğinde kendi küçük gruplarını kurmak üzere birleşecekler.  Bir tür ayrışma ve yeni gruplara dahil olma sürecinden geçtiğimizi söyleyebilirim.  

Kendin ol, özgün kimliğini özgür bırak ve arkadan gelenlere yol aç… 

Bunu başarabilirsen benzerlerinle bir arada mutlu mesut yaşayacaksın. Seninle aynı güce, yeteneğe, hayat amacına, değerlere sahip kişilerle yeni bir hiyerarşik düzen kuracaksın. Madde de ve manada denk olanların (bilinci, tekamül düzeyi, gücü, niyeti, yeteneği vb.) yolu kesişecektir. Herkes ‘’kendi vicdan’’ ölçüleriyle orantılı bir düzen, yasalar zinciri ve hiyerarşisini oluşturacaktır. Yani tek bir düzen kurulacak ve herkes orada yaşamaya başlamayacak. Herkesi kendi düzenini kuracak. O küçük birleşimler toplumu daha ileriye taşıyacak büyük birleşmenin tohumlarıdır. Evin, işin, apartmanın, şehrin en önemlisi kendin için çıktığın yol, kutlu bir yoldur.    

Bu dönemde evinde, işinde, parasal durumunda, ilişkilerinde, sağlığında, aile yapında değişiklikler olur. Gidenler, gelenler, ayrılanlar, geride kalanlar vb. Tamamlanman gereken alanlarda akış hızlanır. Daha zengin olman için, en yetenekli olduğun işi yapabilmen için, en mutlu olacağın ilişkinin başlayabilmesi için, sağlığına iyi gelecek o şehre taşınman için ortalık biraz karışabilir. Dolunay, hayatın hangi alanında fikri sabit, gelişime kapalı, alışkanlıklara dayalı yaşadığımızı görebilmemize yardımcı olacak. Her şeyi yakıp yıkmak zorunda değiliz. Bizi biz yapan değerleri incitmeden bir üst versiyonuna taşımamız yeterli.   

Koç 

Bu Dolunay, kariyer hedeflerini yeniden değerlendirmek için bir fırsat. Oğlak disipliniyle, profesyonel sorumluluklarına odaklanman gerekecek. Ancak, işindeki bu artan ciddiyet, sevdiklerinle arana görünmez duvarlar örebilir. Aile ve iş hayatın arasında denge kurmakta zorlansan da sakin kalmaya çalış. Gergin, öfkeli hissedebilirsin, öfkeni dışa vurmak yerine olanı anlamaya çalış. Bu dönemde, mantıklı ve kararlı adımlar atarak başarıya ulaşabilirsin. Ustaların sorumluluk alması gereken bu zamanlarda, kendini geliştirmen, oyuna katılman önemli. İleriye yönelik stratejiler geliştir ve büyük resme odaklan. Zorluklarla başa çıkarken, dinginlik veren hobilerle rahatla. Nihayetinde, geleceğini inşa etme iradesine sahip yaratıldın.  

Boğa 

Oğlak Dolunayı, inançlarını ve yüksek öğrenim hedeflerini sorgulamana neden olabilir. Uzak yolculuklar veya eğitimle ilgili konularda önemli kararlar alabilirsin. Yüksek öğrenim veya yurtdışı bağlantılı işlerde sorumlulukların artabilir. Ancak bu süreçte, düşüncelerindeki katılık ve inatçılık koşulları zorlayabilir. Esnek olmak ve yeni fikirlere açık olmak, seni ileriye taşıyacaktır. Bu Dolunay, manevi ve felsefi konulara derinlemesine bakmanı tavsiye eder. İş ve özel yaşamda denge kurmanın yollarını ara. Oğlak ciddiyeti ile, geleceğe yönelik planlarını yapılandır. Eski inanç sistemlerinin seni sınırlamadığından emin ol. Mantıklı ve sorumlu adımlar atarak, daha yüksek bir maddi-manevi kazanıma erişirsin.  

İkizler 

Dolunay gündemin ortak kaynaklar ve finansal konular olabilir. Miras, vergi veya borçlarla ilgili meselelerde önemli gelişmeler yaşayabilirsin. Finansal sorumluluklarının bilincinde ol ve kaynaklarını doğru yönet. Oğlaktan ilham al ve daha ciddi sorumlu davran. Bu süreçte, başkalarıyla olan finansal ilişkilerinde adil ve dürüst ol. Derin psikolojik dönüşümler yaşayabilir ve eski yaraları iyileştirebilirsin. Bu, aynı zamanda duygusal bağlarını güçlendirmek için bir fırsat olabilir. Meditasyon ve terapi gibi içsel çalışmalara yönel. Bu Dolunay, sorumluluk alman ve mantıklı adımlar atman gerektiğini vurguluyor. İçsel gücünü hatırlayarak finansal ve duygusal dengeyi sağlayacaksın.  

Yengeç 

Oğlak Dolunayı, ilişkiler, ortaklıklar konusunda güçlü etkiler taşımaktadır. Partnerinle veya iş ortaklarınla olan ilişkini yeniden değerlendirme zamanı. İlişki veya iş birliği içinde olduğun kişilere daha ciddi ve sorumlu davranmaya başlayacaksın. Bu süreçte, sevdiklerinle arandaki mesafeyi kapatmak için çaba sarf et. İçinde yaşadığın kırgınlıklar kabuğuna çekilmene değil kendini ifade etmene yol açacaktır. Bu Dolunay, ilişkilerini ileriye taşıyacak adımlar atmanı destekleyebilir. Eski alışkanlıkları eskide bırakmanın tam vaktidir. İleriye yönelik planlar yaparken, eşini veya ortağını bu plana dahil etmelisin. Meditasyon ve rahatlatıcı aktivitelerle sakin kalmaya çalış.  

Aslan 

Bu Dolunay, günlük rutinler ve sağlık beslenme alışkanlıkları açısından önemli. İş yerindeki sorumlulukların artabilir ve daha disiplinli olman gerekebilir. Oğlak etkisiyle, sağlığını günlük hayatın detaylarını ciddiye almaya başlarsın. Bu süreçte, sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirerek fiziksel ve zihinsel sağlığını destekle. İş yerinde baskı altında hissedebilir ve stres yaşayabilirsin, ancak sakin kalmaya çalış. İçsel huzuru bulmak için meditasyon ve yoga gibi pratiklere yönel. Bu Dolunay, günlük rutinlerini ve iş yükünü organize etmen gerektiğini vurgular. Mantıklı ve sorumlu adımlar atarak, daha sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı benimse. İş arkadaşlarınla uyum içinde çalışarak, profesyonel hedeflerine ulaş. Göklerden gelen bir ilhamla, sezgiyle hayatını değiştireceksin. 

Başak 

Dolunay, yaratıcı projeler ve romantik ilişkiler açısından seni heyecanlandırabilir. Hobilerine ve tutkularına daha fazla zaman ayırman gerekebilir. Oğlak disiplini ile, yaratıcı projelerde daha ciddi ve sorumlu bir tavır sergileyeceksin. Bu süreçte, romantik ilişkilerinde dengeyi sağlamak için çaba sarf et.  İçine dönmek, duygusal yaralarını iyileştirmek isteyebilirsin. Duygusal dengeyi koruduğundan emin ol, fazla hassas davranıyor olabilirsin. Gereksiz sorumluluklar altında ezilmek istemiyorsan, detaylara değil esas meseleye odaklan. İleriye yönelik planlar yaparken, romantik partnerinle uyum içinde ol. Yaratıcı projelerinde ve romantik ilişkilerinde başarıya ulaşmak istiyorsan kim olduğunu, neler başarabileceğini kendine ispatlamak zorundasın. Sosyal hayatına renk gelebilir.  

Terazi 

Bu Dolunay, ev ve aile konularında önemli değişimlere işaret ediyor. Aile içindeki sorumlulukların artabilir ve ev hayatında daha ciddi bir tavır takınman gerekebilir. Oğlak etkisiyle, evinle ilgili konulara harcadığın mesai artacaktır. Bu süreçte, aile üyeleriyle arandaki ilişkileri dengelemeye çalış. Duygusal rahatlamaya ihtiyacın varsa iş hayatında yolunda gitmeyen konuları gözden geçir. Eski kırgınlıkları artık rafa kaldır. Bu Dolunay, ev ve aile konularında sorumluluklarının sınırlarını sorgulamanı arzular. İleriye yönelik planlar yaparken iç huzurunu merkeze al. Ev ve aile hayatında denge ve huzuru sağladığında iş hayatında şanslı günlerden söz edilebilir.   

Akrep 

Oğlak Dolunayı, iletişim ve yakın çevrenle olan ilişkilerin üzerinde güçlü bir etkiye sahip olacak. Kardeşlerinle, komşularınla veya yakın arkadaşlarınla olan bağlarını yeniden değerlendirme zamanı. Oğlak’ın disiplini ile, iletişimde daha ciddi ve sorumlu bir tavır sergilersin. Bu süreçte, sevdiklerinle arandaki mesafeyi kapatmak için çaba sarf et. Kırgınlıkların, kızgınlıkların uzaklara gitme arzunu arttırır. Bu Dolunay, iletişimde mantıklı ve sorumlu adımlar atman gerektiğini, yaşadığın problemlerin gerçek nedenleriyle yüzleşmeni önceler. İleriye yönelik planlar yaparken eski hikayeleri aklına bile getirme. Yeni hayatında kırgınlıklara yer yok. Duygularını ifade etmekte sorun yaşarsan yazmanı öneririm. Seyahate çıkmak, yeni bir eğitime başlamak seni tazeleyebilir.  

Yay 

Bu Dolunay, finansal durumunun ve kişisel değerlerinin altını çizecek deneyimler yaşatır. Gelir ve harcamalarını yeniden gözden geçirerek bütçeni dengelemeye çalışırsın. Oğlak etkisiyle, maddi konulara daha ciddi ve sorumlu bir tavır sergilersin. Bu süreçte, finansal güvenliğini sağlamak için mantıklı adımlar atıp, kişisel gelirini arttırabilirsin. Yorgun, kırgın hissedebilirsin ve maddi konularda endişe yaşayabilirsin. Bu Dolunay, finansal konularda mantıklı ve sorumlu adımlar atmana imkân yaratmak istiyor.  Eski alışkanlıkları bırakmakta zorlanabilirsin, ancak başaracaksın. İleriye yönelik planlar yaparken, maddi güvenliğini merkeze al. Finansal durumunu dengelemek ve kişisel değerlerini korumak için mantık ve irade ile hareket et. 

Oğlak 

Bu Dolunay, kişisel gelişimin ve benlik algın üzerinde güçlü bir etkiye sahip olacak. Kendi kimliğini ve yaşam hedeflerini yeniden değerlendirme zamanı. Oğlak disiplini ile, kişisel gelişiminle alakalı daha ciddi ve ölçülü adımlar atacaksın. Bu süreçte, kendine olan güvenini artırmak kendini sevmek için ne çok nedenin olduğunu anlayacaksın. Duygusal dengeyi korumak, öfkeni kontrol altında tutmak için değil hayattan keyif almak için uğraş. Eski alışkanlıkları, kendini ihmal etme eğilimini terk etmekte zorlanabilirsin, ancak başaracaksın. İleriye yönelik planlar yaparken, kendini iyi hissettiğin alanlara öncelik ver. Meditasyon ve rahatlatıcı aktiviteler, yürüyüş, seyahat vb. iyi gelebilir. Nihayetinde, benliğini yeniden yaratacaksın. İlişkiler, işbirlikleri açısından hareketlilik yaşarsın.  

Kova 

Oğlak Dolunayı, bilinçaltı ve ruhsal konuları merkeze almanı öneriyor. Gizli korkuların ve endişelerinle yüzleşme zamanı. Ruhsal hayatına, iç huzuruna yatırım yapmanın semerelerini göreceksin. Bu süreçte, bilinçaltı korkularını çözmek için çaba sarf edersen, sonuç alırsın. En büyük kaygın özgürlüğünün kısıtlanmasıydı. İstediğinden daha özgür bir yolculuğa hazırlanmaktasın. İş hayatında önemli bir dönemece gelmiş olabilirsin. İleriye yönelik planlar yaparken, hayallerinden ilham almalısın. Günlük hayatında basit düzenlemeler yapmak işleri kolaylaştırabilir. Sağlık, beslenme, spor ihmal etmemelisin.    

Balık 

Bu Dolunay, sosyal çevren ve arkadaşlık ilişkilerin üzerinde güçlü bir etkiye sahip olacak. Sosyal gruplar içindeki sorumlulukların artabilir veya herkesten uzak kalmak, kafa dinlemek isteyebilirsin. Arkadaşlık ilişkilerinde vicdan ve merhametin dozunu ayarlamak zorundasın. Öte yandan arkadaşlarının, hayatının aşkının belki çocuklarının faydacı yüzünü görüp hayal kırıklıkları yaşayabilirsin. Suistimalden uzak bağlar kurmak istiyorsan hayatının merkezinde kendin olmalısın. Toplumsal adalete hizmet etmek isteyebilirsin. Önce kendine adil olmayı başarman gerekiyor. Kendini feda etmen bir erdem değil ego tatmini olabilir. Toplum yararına, gönüllük esasına dayalı işlerle ilgilen.