10 Temmuz 2021 Yengeç burcunda yeniay ve burçlara etkileri

Koşulsuz sevgi, asrın en çok dile getirilen konusu olsa da, içeriği tam olarak anlaşılmış değildir. Koşulsuz sevgi, bir duygu durumu değil, bilinç seviyesidir; üstelik tanrısal bir bilinç seviyesi… İnsanlık bu olgunluğa ulaşmadıkça, ne yazık ki kaos sona ermeyecektir.

İnsanlık, yeni bir “duygusal güvenlik’’ alanı yaratmakla görevlidir. Sevmeyi ya da sevgiye layık olmayı, koşullara bağlayan insan, artık bu zincirinden kurtulmalıdır. Zincirleri kırmak için kendinizi ve tüm mevcudatı anlamalı, kabul etmeli ve yargılamaktan vazgeçmelisiniz. Yetenek, yeterlilik, başarı, güzellik, zenginlik, iyilik vb. sahip olunan maddi-manevi değerler değil, suiistimalden uzak ilişkiler sevgiyi yeşertecektir. Yeni düzen; yeni bir sevgi anlayışını hak etmektedir.

Yengeç yeniayı; sevgi, aidiyet, şefkat, öz değer, öz güven kavramlarını yeniden tanımlamamıza sebep olacak deneyimlere ev sahipliği yapacaktır. Hepimizin duygusal güvenlik anlayışı (sevgiye layık olma şartı) ve ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Peki siz ne zaman, ne yaparken, nasıl yaşarken, çevrenizde kimler olduğunda, ne kadar para kazandığınızda, hangi işi yaparken, nasıl bir evde oturduğunuzda, insanlar sizinle nasıl iletişim kurduğunda sevildiğinizi, sevilmeye layık olduğunuzu düşünüyorsunuz? Tamamen duygusal güvenceye sahip olmadığınızda da mutlu ve başarılı olmayı başarmalısınız. Aksi halde duygusal, düşünsel, fiziksel esaretler (bağımlılıklar) geliştirerek yaşamı kaçırırsınız. Gerçekleşmeyen olaylar, ulaşılamayan kişi ve imkanların yasını tutarak ilerleyemezsiniz.

Haberin Devamı

Bireysel düzeyde duygusal güvenlik sağlandıktan sonra, toplumu sarıp sarmalamak için yapılması gerekenlere sıra gelir. Şefkatinden ve samimiyetinden emin olduğunuz kişilerin yanında yuvadaymış gibi hissedersiniz. Bir aileye, gruba, bayrağa, coğrafyaya ait ve bağlı olduğunuzu düşünmek değerli hissettirir. Bu bağlılık hissi hem sizi hem toplumu olumlu şekilde etkiler. Bir mesleği, inancı, ideali, hayali paylaşan kişilerin birlikte hareket ettiğini düşünün. Size iyi gelen ve ait hissettiğiniz bir grupla hedefe ulaşmanız kolay, başarmanın yaratacağı haz ise eşsizdir.

Yaşamda çok sayıda grupla farklı bağlar, bağlantılar kurarız. Bu bağlar, zamanla kendi disiplinini, etik ve ahlakını yapılandırmayı başarır. Birey olarak var olmaya devam ettiğiniz sürece gruplarla çalışmanın bir sakıncası yoktur. Yeter ki bireysel varlığınızı ezip geçmeyin.

Haberin Devamı

Aileniz ve sevdiklerinizle iletişiminizi güçlendirin. Maddi olarak büyümek, yaratıma geçmek ve işinizde başarılı olmak için güçlü referans noktaları belirleyin. Yeniayda kendinizle birlikte toplumu da besleyip büyütecek hedeflere yönelin. Yengeçte yeniay yaşanıyorsa; milli değerler, kadınlar, çocuklar, evlilik, ev alma, annelik duygu ve koşulları mutlaka gündeme gelir. Bu yeniay, yeni bir duygusal motivasyon geliştirmeniz için sizi destekleyecektir.

Koç

Aile, yuva, atalar, geçmişle ilgili konular gündeme gelecektir. Size geçmişi düşündüren veya geçmişi özlemenize sebep olan gerçek sebep ne olabilir? Soy devamı ( çocuk sahibi olma), ev sahibi olmak ve taşınmak gibi konularda ani gelişmeler beklenebilir. Kararlar alıp yeni bir yola çıkmadan önce yeni bir yuva anlayışı geliştirmelisiniz. Ne yuvanızdan, ne geçmişinizden ayrı değilsiniz. Bütünün içinde, bütünle iç içe dev bir aileye sahipsiniz.

Haberin Devamı

Boğa

‘’Yaşamımda bir yenilik yaratabilmek için iletişim konusunda nelere dikkat etmeliyim, odağımı değiştirme zamanı gelmedi mi?’’ sorgulaması yerinde olacaktır. Hassas ve duyarlı ilişkiler kurmak temel konu olabilir. Komşular, kuzenler, kardeşler ya da kardeş gibi görünen kişilerle yeni yollara çıkmak isteyebilirsiniz. İş, ticaret, eğitim ve iletişimde yeni yöntemlere ihtiyacınız olabilir. Gerekli yenilikleri hayata geçirebilmek için ulaşmanız gereken kişiler ve uygulanması gereken stratejiler var. Kendi sesinizi duyabildiğiniz sürece güvenle ilerleyebilirsiniz.

İkizler

Konu; finans, mal, mülk, para, inançlar ve gelenekler olarak dile getirilebilir. Kendinize yeni bir değer sistemi yarattığınızı düşünelim. Nasıl para kazanıyorsunuz? Nasıl ve nereye harcıyorsunuz? Güvende hissetmenizi sağlayacak finansal bir yatırıma sahip misiniz? Yaşam koşullarınızı iyileştirmek adına ne tip parasal hamlelerde bulunabilirsiniz? Her şeyden önce hedef belirleyin. Yaşamda hangi mali sınırdan sonra değerli ve güvendeyim dersiniz? Para teknolojilerini araştırmak yeni yolunuzda yol göstericidir.

Yengeç

Kişiliğinizi ortaya çıkarmak, bende buradayım demek, harcadığınız emeklerin karşılığını görmek konusunda hevesli olabilirsiniz. Burada en çok birey olarak başardıklarınızın ve çabanızın fark edilmesine ihtiyacınız var. Siz başkaları için çaba harcayabilen birisiniz. Şimdi kendinize, beklentilerinize, ilgi alanlarınıza ve bedeninize ilgi göstermek için doğru zaman. İçe dönüşünüz bu defa kendinize dair bir keşfi hedeflemeli. Bedeninizle ilgilenmek ve kendinize vakit ayırmak asla bencillik değil. Yeryüzüne yeni şefkat ve sevgi yasalarını sizler öğreteceksiniz.

Aslan

Gizli saklı konuların su üstüne çıkacağını, korkularınızla yüzleşmenin vaktinin geldiğiniz söyleyebilirim. Sahneden biraz uzaklaşarak daha rafine düşünmeyi başarabilirsiniz. Şöyle biri olmalıyım, böyle davranmalıyım şeklinde zorlamayın kendinizi. Planlarınız bozulup, beklentileriniz karşılanmadığında dengede kalmak yeniay ödevinizdir. Kaygılarınızla, zorlu gelişmelerle mücadele gücü bulmanızdan daha değerli ne olabilir? Zihninizdeki esaretten kurtulduğunuzda durdurulamaz bir yaratım gücüne sahip olacaksınız.

Başak

Ortak bir amaç için bir araya geldiğiniz insanlarla daha çok vakit geçirin. Gruplar içinde bulunmak, çeşitli iş birlikleri içinde yer almak sizin için doğru olabilir. İnsanlığa katkı sağlamak için neler yapabileceğiniz konusuna eğilin. Desteğinize ihtiyaç duyan kişilere nazik, iyicil, şefkatli davrandığınızda en çok kendinizi beslersiniz; ancak şimdi kendiniz için değil, karşınızdaki kişilerin gerçek ihtiyaçları için harekete geçme vakti geldi. Özgürlüğe ihtiyaç duyduğunuz bu dönemde abartılı sorumluluklar almamaya gayret edin.

Terazi

Kariyerinizle ilgili bazı değişikliklerin vakti gelmiş olabilir. Çevrenin sizle ilgili ne şekilde düşünmesine ihtiyacınız var? Kendinizi başarılı ve onaylanmış hissettiğiniz ya da hissedebileceğiniz alanlara yönelmek, bu konularda yeni adımlar atmak iyi gelebilir. Mesleki hedefinize ulaşmaya, liderlik pozisyonuna yükselmeye, işinizde parlamaya hazır mısınız? Bu başarıya ihtiyaç duymanızın gerçek sebebi nedir? Gerçekten sizi bu işi yapmak mı mutlu edecek, yoksa bu işi yapıyor bilinmekten mi mutlu olacaksınız?

Akrep

Yeni eğitimler almam, büyümem, genişlemem, yurtdışına gitmem lazım diyebilirsiniz. Yeni bir uzmanlık alanına yönelmek, geleceğinizi yepyeni yapılar üzerine kurmak, yani gelişmek ve genişlemek isteyeceksiniz. Planlarınızı hayata geçirmek için neye ihtiyacınız var? Hiçbir şeye ihtiyacınız yok esasında. Kısaca sınırlar zihninizde, isteyin olsun. Sizi ufkun ötesine taşıyabilecek yeni konular keşfedin. Aşka, iş hayatınıza, hatta ruhsal yolculuğunuza yepyeni bir yön vermek için harekete geçebilirsiniz.

Yay

Bir işi ve geliri paylaşmanın avantajları nelerdir? Ortaklıklar sayesinde gelirinizi arttırmanız mümkün olabilir mi? Geçmişte yaşanan zorluklar, kayıplar veya hatalar için üzülmek yerine yeni hedefler belirlemeye odaklanın. Bugüne kadar maddi-manevi kaynaklarınızı paylaşırken adil davrandıysanız, borç ve ödemelerde zorlanmayacaksınız. Şefkatle besleyip doyuran , karşısına çıkan zorlukları rahatlıkla aşacaktır.

Oğlak

İkili ilişkiler, ortaklar ve ortaklıklar üzerinde düşünün. Bir sevgili ya da ortaktan neler beklediğiniz konusunda kendinize dürüst olun. İlişkilerinizde siz ne kadar vericisiniz? Ben demekten biz demeye geçmeyi başarabilmelisiniz. İlişkilerde alma-verme dengesi kurmaya ihtiyacınız var. Kurulacak dengenin ham maddesi şefkat, vicdan ve eşitlik olmalıdır. Birliktelikleriniz size ve karşı tarafa değerli hissettirmeli, katkı sağlamalıdır. Duygularınızın ve ilişkinizin sorumluluğunu almak böyle mümkün olabilir.

Kova

Alışkanlıklar, rutin yaşam, sağlık ve beslenme konularında düzenlemeler yapmalısınız. Hayatınızı daha üretken, verimli, mutlu hale getirmek, iş ve para kazanma koşullarınızı güçlendirmek isteyebilirsiniz. İş ortamınızda büyük bir değişim olması beklenebilir. Bu değişimi doğru karşılamak için kendinize sormanız gereken sorular var. Bencilce davranmadığınızdan ve uzlaşmaya hazır olduğunuzdan emin misiniz? Yeni düzeninizde hangi kurallar yıkılsın ve ne tür yenilikler olsun istiyorsunuz?

Balık

Aşk, çocuklar, hobiler, riskli yatırımlar konusunda yeni bir bakış açısı geliştirmelisiniz. Duygularınızı dile getirme motivasyonunuz, yalnızlık hissinden kurtulmak olmamalı. Sahneyi, yaşadığınızı hissetmek için değil, yeteneklerinizi sergilemek için kullandığınızda olumlu geri dönüşler alabilirsiniz. Sürekli değişen gelecek planları yapmanızın asıl nedeni gerçek isteklerinizi ve hayallerinizi itiraf etmekten çekinmeniz olabilir mi?

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgilerimle.

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga - @askinsifrelerikitap

Facebook: @seckin.ilbuga - @askinsifrelerikitap

Twitter: @seckinilbuga - @askinsifreleri