5 Kasım Akrep Yeniayı ve burçlara etkisi

5 Kasım’ın ilk dakikalarında Akrep burcunda bir yeniay yaşayacağız. Bu yeniaya Satürn ve Uranüs sert açıları ile eşlik edecek. Özellikle kendimizi nerede güvenli hissediyorsak tam da orada atmamız gereken adımları anlatan bir yeniay olacak.

Akrep'in en temel derdi bilincin derinliklerine dalmak, görünenin ardındakine ulaşmaktır. Bir dönüşüm burcudur. İşe yaramayanı, çürümüş olanı yeri geldiğinde kriz çıkarmaktan kaçınmadan yok etmek ister. Hedefi yolunda gitmeyeni bırakmak ve bu sayede dönüşüm yaratmaktır. Gölge yönü ise manipüle etmek ve zorlamaktır.

Kasım ayı genelinde gökyüzünde kuvvetli bir dönüşüm enerjisi olacak.

Akrep Yeniayında ailemiz, evimiz ya da yuvamız gibi gördüğümüz alanlarda alınmamış sorumluluklar ya da sürdürmeye çalıştığımız ama işe yaramayan durumlar gündemimize gelecek.

Haberin Devamı

Bu dönemde sezgilerimiz de kuvvetlenecek. Değer verdiğimiz ilişkilere öncelik tanıma isteği baskın olacak. Aile ve iş dengesine bir düzen getirmek isteyebiliriz.

İlişkilerde takıntılı olmamaya, sözlerimizle yanıltıcı yönlendirmeler yapmamaya dikkat etmemiz gereken bir süreç.

Yeniaydan önceki birkaç gün ve sonrasındaki hafta tansiyon, uyku sorunları yaşayabiliriz. Üreme organlarında ve sinir sisteminde de hassasiyet olabilir.

Akrep Yeniayından en çok (Akrep, Kova, Boğa, Aslan) sabit burçlar, bilhassa 1-7 Kasım, 29 Ocak-4 Şubat, 29 Nisan-5 Mayıs ve 1-7 Ağustos arasında doğanlar ve 12 derece Akrep burcunda önemli yerleşimi olanlar yoğun etki alacaklar.

Yeniay sürecinde Akrep enerjisinin gölgesine düşmeden, karşımıza çıkan olayları dirençsiz anlamaya çalışırsak, aslında önümüzdeki 2 senelik sürecin ilk yatırımlarını yapmış olduğumuzu daha sonra anlayacağız.

Akrep Yeniayının yükselen burçlara göre etkileri şu şekilde;

YÜKSELEN KOÇ

Sizleri daha çok finansal konular üzerinden etkileyecek bu yeniayda gelir-gider dengesini kurmak adına planlarınızda değişiklik yapabilirsiniz. Başkalarından gelen kaynaklarla ilgili beklenmedik durumlar yaşanabilir. Vazgeçilmesi gerekenleri daha rahat fark edeceksiniz. Bu dönemde partnerinizden de destek alabilirsiniz. Arkadaşlarla olan ilişkilerde ise takıntılı olmamaya, yanıltıcı yönlendirmeler yapmamaya dikkat edilmeli.

YÜKSELEN BOĞA

İkili ilişkiler üzerinden etkileneceğiniz bu yeniayda, biz dediğimiz alanların dengesini kurmak adına bazı değişiklikler yapabilirsiniz. İş birliği içinde olduğunuz alanlarda özgürlüğünüzü koruma ihtiyacı duyabilirsiniz. İlişkilerde paylaşılan sorumluluklarla ilgili çatışmalar yaşanabilir. Sağlığınızla ilgili yapılması gerekenleri gündeminize alabilirsiniz. İş ortamında rekabeti abartmamaya, yanıltıcı yönlendirmelere kanmamaya dikkat edilmeli.

Haberin Devamı

YÜKSELEN İKİZLER

Çalışma hayatı üzerinden etki alacağınız bu yeniayda sizi engellediğini düşündüğünüz konularda yeni düzenlemelere gitmek isteyebilirsiniz. Çalışırken, emek harcarken sizin dışınızda gelişen olayların yarattığı sıkıntıları nasıl aşacağınıza dair farkındalıklar geliştirebilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işlerle ilgili de sorunlar yaşanabilir. Aşk hayatından, çocuklarınızdan destek alacaksınız. Bu dönemde sağlığınıza da dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ

Hayattan keyif aldığınız konular üzerinden etkileneceğiniz bu yeniayda sizi zorlayan maddi konulara yeni düzenlemeler getirmek isteyebilirsiniz. Sosyal hayat ile özel hayatın dengesini kurmaya çalışacaksınız. Çocuklarla ilgili konular da bu dönemde gündemde olabilir. İleri dönük hedefler sebebiyle sürekli ertelediğiniz, aslında kendinizi iyi hissettiren alanlara yönelebilirsiniz. Bu süreçte ailenizden de destek alabilirsiniz.

Haberin Devamı

YÜKSELEN ASLAN

Sizleri ailevi konular üzerinden etkileyecek bu yeniayda tıkanıklık olduğunu düşündüğünüz ikili ilişkilere farklılık getirmek isteyebilirsiniz. Toplumsal statünüz ya da işiniz, sizi yuvam dediğiniz alanlarda bazı değişimler yapmaya zorlayacak. Sorumluluklarınız ile aile hayatının dengesini kurmaya çalışacaksınız. Otorite olarak görülen figürlerle çatışma yaşanabilir. Bu süreçte yakın çevreyle olan ilişkiler ve çocuklar sizlere destek olacak.

YÜKSELEN BAŞAK

Bu yeniay sizleri daha çok kurduğunuz iletişimler üzerinden etkileyecek. Sizi engelleyen şeyin aslında kendi düşünceleriniz olduğunu fark edebilirsiniz. Eleştirileri abartılı çıkışlarla karşılamamaya, ön yargıdan uzak olmaya gayret edilmeli. Yakın çevreyle olan ilişkileriniz gündemde olacak. Bu süreçte evde, aileyle olmak size iyi gelebilir.

YÜKSELEN TERAZİ

Geliriniz ve kazançlarınız üzerinden etki alacağınız bu yeniayda sizi zorladığını düşündüğünüz heveslerinizi kontrol altına almak isteyebilirsiniz. Daha çok gelir-gider dengesini kurmaya çalışacaksınız. Aşk hayatı da bu dönemde gündemde olabilir. Korkularınız sebebiyle ertelediğiniz, kendinizi güvende hissettiğiniz alanlara yönelebilirsiniz. Bu süreçte yakın arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz.

YÜKSELEN AKREP

Kişiliğinizi ortaya nasıl koyduğunuzu gösteren olaylar üzerinden etki alacağınız bu yeniayda ikili ilişkilerde denge kurmak adına bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Bireysel kararlar alırken ailevi sorumluluklar sebebiyle zorlanmak mümkün. İlişkilerde sahiplenme, kıskançlık konuları iyi yönetilmeli. Yeteneklere odaklanmak bu döneme daha yardımcı olacak. İkili ilişkilerde de hırsları abartmamaya, fevri kararlar almamaya dikkat edilmeli.

YÜKSELEN YAY

Daha çok geri plana attığınız konular üzerinden etkileneceğiniz bu yeniayda sizi engellediğini düşündüğünüz fikirlerden kurtulmak isteyebilirsiniz. Gündelik hayatın sizi zorladığı bir dönem olacak. Sağlığınıza dikkat etmeniz önemli. Yakın çevrenizle olan ilişkileriniz de gündeme gelecek. Sizin dışınızda gelişen olaylarda kontrolcü olmayı bırakmanız gerekecek. Bu süreçte arkadaşlarınızın vereceği fikirler size yardımcı olabilir.

YÜKSELEN OĞLAK

Sosyal çevreniz üzerinden etki alacağınız bu yeniayda sizi engellediğini düşündüğünüz maddi konularla ilgili bazı değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Hedeflerle keyfin dengesini kurmaya çalışacaksınız. Ön planda olmak yerine gruplar içinde yer almayı tercih edebilirsiniz. Aşk hayatı da bu dönemde gündemde olabilir. Bu süreçte iş hayatında tamamlanması gereken noktalara yönelmek size iyi gelecek.

YÜKSELEN KOVA

Sizi iş hayatınızdaki olaylar üzerinden etkileyecek bu yeniayda aile ilişkilerinde denge kurmak adına bazı düzenlemeler yapabilirsiniz. İş ve ailevi sorumluluklar sebebiyle kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Bu dönemde iş hayatındaki hırsın iyi yönetilmesi önemli. Baskıcı tutumlardan uzak durulmalı. Sosyal hayata yönelmek, arkadaşlarla vakit geçirmek bu sürece yardımcı olacak.

YÜKSELEN BALIK

Yeniayda eğitim konuları, hukuki süreçler ve inançlarınız üzerinden etki alacaksınız. Size engel olan belirsizliklerle ilgili harekete geçmek isteyebilirsiniz. Düşüncelerinizde soyut-somut karmaşası yaşamanız mümkün. Elde olmayan gelişmeleri mantığınıza oturtmakta zorlanacağınızdan bu dönemde daha çok iç sesinizi dinlemeye çalışın. İş hayatındaki fırsatlara farklı gözle bakarak bu konudaki şansınızı da ıskalamayın.

Hepimize değişime direnç göstermeyeceğimiz bir süreç olması dileğimle sevgiler,

Aslıhan Doktoroğlu

www.astrolojihan.com

Facebook / Instagram / Twitter @astrolojihan