25 Ekim Akrep Güneş Tutulması: Bizi neler bekliyor?

25 Ekim’de, 2 derece Akrep burcunda gerçekleşecek parçalı Güneş tutulması var. Avrupa, Batı Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan izlenecek tutulma, Türkiye saati ile 12.40-15.05 arasında yaşanacak ve bu tutulmanın maksimum evresi saat 13.50'de gerçekleşecek. 

Tutulmalar gökyüzündeki en önemli görünümlerdir ve görünür oldukları bölgeleri daha fazla etkilerler. Özellikle Rusya, Orta Doğu ve Türkiye’nin doğusundan net izleneceğinden bu bölgeler daha çok etki altında olacak.

Güney Ay Düğümü tarafında yaşanılan tutulmalarda bir hesabı kapatmak, bir konuyu sonlandırmak gündemde olur. Güney Ay Düğümü tarafında olan ve zorlu açılara sahip bu tutulma genel anlamda beklenmeyen ani gelişmelerle, bize fark ettirmek istediklerini gösterecek. Akrep doğası işlevi biteni bırakmayı, dönüşümü, krizleri ve finansal süreçleri ifade eder. Daha çok çabalamamız gerekebilecek bir süreçteyiz.

Haberin Devamı

Akrep burcunun gölge yönlerine düşmeden, sonlandırmamız gereken konuları, yeni başlangıçlara yer açmak için bitireceğiz. Hırsın, güç takıntısının ve kıskançlığın gitmemiz gereken yolda bize büyük engel olacağını unutmayalım.

Akrep burcunun iki yöneticisinin (Mars-Pluton) birbirlerini görmemeleri güç mücadelelerinin, krizli durumların daha çok olacağını anlatıyor. Üstelik Mars’ın 29 Ekim-14 Ocak arasında geri harekette olması da yeni girişimlerden ziyade tamamlayamadığımız, eksik kalan konuları bitirmek üzere bir gündemimiz olacağını gösteriyor.

25 Ekim tutulmasında, Ekim başında fragman niteliğinde önümüze gelmiş konularda atmamız gereken adımları atmadıysak bu konularla ilgili çarpıcı gelişmeler yaşayacağız. Ve bu etkiyi Nisan 2023’e kadar zaman zaman hissedeceğiz.

Hem ilişkilerimizde hem de finansal alanlarda gerekirse konfor alanından çıkmak pahasına bize iyi gelmeyeni bırakmamız gereken bir dönemdeyiz. Geçmişten gelen pek çok konu üzerinden değerlerimizi sorgulayacağız. Bu sorgu canımızı yaksa da yön bulmamıza yardımcı olacak.

25 Ekim tutulması etkisi ile harekete geçtiğimiz konuların uzun vadeli geri dönüşünü Ekim 2023’te alacağız. Dürtüsel davranıp, krizleri büyütmeden mesajı alıp yola devam edersek seçimlerimiz kalıcı şekilde hayrımıza olacak.

Haberin Devamı

Üreme organları ve akciğer hassasiyeti olanların bu dönemde daha dikkatli olmasında fayda var.

Akrep Güneş tutulmasından 22-30 Ekim, 19-27 Ocak, 18-26 Nisan ve 21-29 Temmuz arasında doğanlar ve haritalarında 2 derece civarında sabit burçlarda (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) önemli yerleşimi olanlar daha yoğun etkilenecekler.

Yükselen burçlara göre tutulmanın bizlerin gündemine getireceği konular ise şu şekilde:

YÜKSELEN KOÇ     

Finansal konular, gelir gider dengeleri ve kazançlar gündemde olacak. İleri dönük planlar sebebiyle kazanç şeklini değiştirebilirsiniz. Maddi konularda daha güvende hissetmek isteyeceğiniz için bu alana odaklanacaksınız. Ekim-Kasım aylarında maddi konularda risk almamaya ve sağlığa dikkat edilmeli. İş hayatındaki beklenmedik haberler alınabilir. İkili ilişkilerde gizli saklı kalmış konular gündeme gelebilir. Korkuları aşmak, kriz yaratan konuları geride bırakmak mümkün. Yakın çevreyle olan ilişkiler, sözleşmeler ve eğitim konularıyla da ilgilenmeniz gerekebilir.

Haberin Devamı

YÜKSELEN BOĞA

İkili ilişkilerinizin ya da ortaklı konularınızın ağırlıklı gündemde olacağı bir dönem. İkili ilişkilerinizde görmezden geldiğiniz konuları çözdüğünüzde kendinizi daha güvenli ve huzurlu hissedeceksiniz. İlişkilerinizi ve bireysel isteklerinizi yeniden yapılanmaya yönelik geçen bir süreçtesiniz. Özellikle Ekim ve Kasım ayları ilişkiler adına önemli kararların alınacağı zamanlar olacak. Bu kararlar uzun vadeli olabilir. Sosyal çevrenizle ilgili gerçekçi davranmaya dikkat edin. Kazançlarınız ve yeteneklerinizle ilgili de normal zamandan daha çok uğraş vermeniz gerekebilir.

YÜKSELEN İKİZLER

Gündelik yaşam şeklinizde, çalışma ortamınızda değişimlerin yaşanabileceği bir dönem olacak. Psikolojik anlamda daha istikrarlı ve huzurlu hissetmek isteyeceksiniz. Olayların detaylarına takıntı yapmak yerine bütünü görmeye çalışmalısınız. Ekim ve Kasım aylarında işle ilgili konularda daha temkinli olunmalı.  Verilecek bireysel kararlar, girişimler bu dönemde sizleri zorlayabilir. Riskli davranmamaya ve kazalara karşı dikkatli olmaya önem verin.

YÜKSELEN YENGEÇ

Aşk hayatınızın ağırlıklı gündeminizde olacağı bu dönemde beklenmedik bitişler yaşayabilirsiniz. İlişkilerinizde kıskaçlıkları ve takıntıları geride bırakmanız gerekiyor. Ekim ve Kasım aylarında çocuklarınızla ya da aşk hayatıyla ilgili konularda netleşmeler yaşayacak, planda olmayan sorumluluklar almak durumunda kalacaksınız. Çocuklarınızın eğitimi ile ilgili konular gündemde olabilir. Gizli düşmanlıklarla, rekabet konularıyla uğraşmanız da gerekebilir.

YÜKSELEN ASLAN

Ebeveynlerle ilgili konular, evle, gayrimenkullerle ilgili durumlar ağırlıklı gündemde olacak. Bu konulara bakışınızı, yaklaşımınızı değiştirmeniz gerekebilir. İş hayatı ile aile ilişkilerini dengede tutmaya çalışacaksınız. Bu dönemde arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. İkili ilişkilerinizi de Ekim ve Kasım aylarında sorgulayacaksınız. Yeniliğe açık ve işbirlikçi tavır içinde olmayı seçmek uzun vadede fayda sağlayacak. İleri dönük planlarınızı hayata geçirme çabası bu süreçte sizi zorlayabilir.

YÜKSELEN BAŞAK

Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizin, eğitim hayatınızın gündemde olacağı bir dönemde ilişkilerinizde ve iletişim şeklinizde aşırı tepkilerden, hırstan uzak durun. İkili ilişkilerinizde kriz yaratan haberler alabilirsiniz. Günlük işleyişiniz ve sağlık konuları sizleri zorlayabilir. Düşüncelerinizi, odağınızı işinize vermek size daha iyi gelecek. Kariyer hayatında da üstlendiğiniz sorumlulukları tamamlamaya odaklanacaksınız.

YÜKSELEN TERAZİ

Kazançlarınızın, yatırımlarınızın gündemde olacağı bir dönem. Ekim ve Kasım’da maddi konular daha ön planda olacak. İkili ilişkilerinizde bazı yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Değerinize sahip çıkıp değişim yaşamanız gereken bir süreçtesiniz. Çalışma hayatında da beklenmedik gelişmeler olabilir. Ticari konularda uygun adımlarla kazanç sağlamanız mümkün. Yurt dışı bağlantılı konularda ya da akademik süreçlerde daha çok efor sarf etmeniz gerekebilir.

YÜKSELEN AKREP

Sizler için önemli etkilere sahip olan bu tutulma sağlığınızı ve bireysel kararlarınızı gündeme getirecek. Egonuzu yeniden yapılandıracağınız bir süreçtesiniz. Kendinizle ilgili sizi aşağı çeken düşünceleri bırakma zamanı. Kriz yaratmaktan kaçının. Biz dediğiniz alanlardaki değerlere sahip çıkarak daha huzurlu ve güvenli hissedeceksiniz. Ekim ve Kasım aylarında ilişkilerde önemli kararlar alınabilir. Sağlığınızla ilgili beklenmedik konularla uğraşmanız gerekebilir. Korkularınızla da yüzleşme zamanındasınız.

YÜKSELEN YAY

Müdahale alanınızın dışında gelişen bazı olaylarla karşılaşabilirsiniz. Mümkün olduğunca dengenizi korumaya odaklanın. Bağımlılıklarınızı geride bırakma şansınız olan bir dönemdesiniz. Partnerinizden ya da iş birliği yaptığınız kişilerden destek alabilirsiniz. Riskli işlerden kaçınmaya gayret edin. İkili ilişkilerinizde ya da davalarla ilgili konularda daha çok mücadele etmeniz gerekebilir.

YÜKSELEN OĞLAK

Sosyal hayatınızda ya da gruplarla olan ilişkilerinizde gerilimler gündeme gelebilir. Arkadaş çevrenizde sadeleşmeye gidebilirsiniz. Bu dönemde aşk hayatınız, çocuklarla olan ilişkileriniz ve hayattan aldığınız keyif sizin için daha değerli olacak. Uzun vadeli planlarınızda daha somut adımlar atmak isteyeceksiniz. Çalışma arkadaşlarınızla ilgili beklenmedik durumlar gelişebilir. Akciğer, diş ve kemiklerinizde hassasiyetlerine de dikkat edilmeli.

YÜKSELEN KOVA

İş hayatınızda beklenmedik haberlerin alınabileceği, iletişimde sakin kalmaya dikkat edilmesi gereken bir dönem. Kariyer hayatındaki hırslardan, takıntılardan uzak durulmaya gayret edin.

Aile hayatınızı ihmal etmemeniz, onların sizin hayatındaki değerlerine sahip çıkmanız size iyi gelecek. Özellikle de çocuklarınızla olan ilişkilerinizde. Ekim ve Kasım aylarında aşk hayatınızla ilgili konularla daha çok uğraşmanız gerekebilir.

YÜKSELEN BALIK

Yurt dışıyla ilgili konuların, eğitimin ve hukuki süreçlerin gündemde olacağı bu dönemde hayata bakış şeklinizi değiştirmeniz gerekebilir. Özellikle kendi değerinizi sorgulatacak olaylarla karşılaşabilirsiniz. Önyargılarınızdan uzak durmaya dikkat edin. Harcamalar, yatırımlar konusunda risk alınmaması ve dikkatli olunması gereken bir süreç. Ebeveynleriniz ya da evle ilgili konular da gündeminizde olacak. Sakin kalıp geçmiş konuları tamamlamaya odaklanın.

Sevgilerimle,

Aslıhan Doktoroğlu