SağlıkAnne Karnında Bebek Gelişimi Nasıl Olur? Bebeğin Kişiliği Ne Zaman Oluşur?

Anne Karnında Bebek Gelişimi Nasıl Olur? Bebeğin Kişiliği Ne Zaman Oluşur?

13.03.2021 - 12:42 | Son Güncellenme:

Hamilelik istenen ve beklenen bir şekilde gerçekleşmişse hamilelik sürecine anne adaylarının uyum sağlaması kolaylaşır. Ama hamilelik beklenmeyen bir şekilde ve olumsuz şartlar altında gerçekleşmişse anne adaylarını zor ve sıkıntılı bir süreç bekleyebilir. Kadınlar, hamilelik döneminde belli başlı pek çok sıkıntı yaşıyor. Bebek de annenin ruh halinden etkileniyor. Anne karnında bebek gelişimi nasıl olur? Sizler için derledik.

Anne Karnında Bebek Gelişimi Nasıl Olur Bebeğin Kişiliği Ne Zaman Oluşur

 Bebekler, hamilelik döneminde hızla büyür ve gelişimini hafta hafta tamamlar. Gebelikte bebeğin gelişimine etki eden en önemli etmen beslenme ve annenin stres durumudur. Mutlu bir anne mutlu bir bebeğin gelişimine yardımcı olur. 

Haberin Devamı

 Bebeğin Kişiliği Ne Zaman Oluşur?

 Bebeğin kişiliği, anne karnında oluşmaya başlar. Bebeğin zihinsel ve fiziksel gelişimine yardımcı olmak için doğal besinler tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Gebeliğin 3. haftasında kadının yumurta hücresi döllenir.

 Döllenmenin 5. gününde ise, canlı doku rahim içine yerleşerek gelişim evresini oluşturur. 7-10 günlük süreç içinde ise, rahim içine yerleşerek kendini gösterir. Bu dönemde hamileliğin tespit edilmesi oldukça zordur. Bazı annelerde küçük bir vajinal kanama gözlemlenebilir.

 Anne adaylarında hormonların etkisi ile halsizlik, gerginlik ve mide bulantısı görülebilir. Bebek anne karnında büyüdükçe hisleri ve duyguları anlamaya başlar. Annenin stresli ya da mutlu olmasından bebek de etkilenir. Anne karnında bebekler, duyuları ve hisleri depolar. Bu nedenle özellikle de savaş zamanlarında ve zor şartlarda hamile kalmış kişilerin bebeklerinin doğduğu zaman sinirli ve agresif bir yapıya sahip olduğu gözlemleniyor.

Haberin Devamı

 Annenin Duygu ve Düşünceleri Bebeğe Yansır

 Annenin duygu ve düşüncelerinin anne karnındaki bebeği doğrudan etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Anne karnında fetüsün yaşadığı bedensel duyumlar, bebeğin hafızasını oluşturmaya başlar. Annenin tüm duygu ve düşünceleri bebek tarafından hissedilir ve depolanır. Eğer mutlu ve sakin bir hamilelik dönemi geçiriyorsanız bebeğinizin kişiliğinin de buna doğru orantılı olarak gelişmesi beklenir. Fakat istenmeyen gebelikle, cinsel taciz sonucunda, savaş zamanı ya da çatışmalı evliliklerde ortaya çıkan, annesi toksit madde kullanan ya da düşürülmeye çalışılan bebekler genellikle de daha agresif ve sinirli tavırlar sergiler. 

 Çevrenin Etkisi Oldukça Büyüktür

 Annenin baba ile ilişkileri ve diğer yakınların anne üzerindeki etkisi bebeğin kişilik gelişiminde önemli bir rol oynar. Anne adayı fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak gelişim için çevresinden yardım alarak bebeğin de gelişimine önemli bir katkıda bulunabilir. Annenin sürekli stres ve tehdit altında olması durumunda bebeğin de olumsuz etkilenmesi kaçınılmazdır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar